Doğu Avrupa’nın en büyük sektörel organizasyonlarından olan STOM – Tool Fuarı 5 – 7 Nisan tarihleri arasında düzenlendi. 2008 yılından itibaren Polonya’nın Kielce şehrinde her yıl düzenlenen fuara bu yıl da sektörün önde gelen firmaları katılım gösterirken, Türkiye’den 16, Bursa’dan ise 8 firma yer aldı.

Fuara katılan Akyapak Makina, Baykal Makina, Beka – Mak Makina, Ermaksan, İleri Teknik Makina, Karmak Makina ve Şahinler Metal Makina, hem yenilikçi ürünlerini hem de Bursa makine sektörünün geldiği noktayı dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilere sergileme fırsatı yakaladı. Bursalı makineciler fuar boyunca birçok ikili iş görüşmesi de gerçekleştirerek, geleceğe yönelik yeni işbirliklerinin kapılarını araladılar.

Doğu Avrupa’nın en büyük sektörel organizasyonlarından olan ve Polonya’da 2008 yılından itibaren, pandemi dönemi hariç, her yıl düzenlenen STOM – Tools fuarına metal işleme makineleri ve ekipmanları, CNC teknolojileri, lazer kesim ve işleme makineleri, pres kıvırma ve büküm makineleri, CAD/CAM/CAE yazılımları, metal saç işleri, kalıp işleme ve robot sistemleri üreten makine sektörünün dünyada önde gelen firmaları katılım sağlıyor.