Osmangazi Meydanı’nda coşku başladı Osmangazi Meydanı’nda coşku başladı

Avrupa’nın en büyük sanayi kümelenmesi SAHA İs­tanbul’un düzenlediği SAHA Expo Savunma, Ha­vacılık ve Uzay Sanayi Fuarı 25 – 28 Ekim tarihleri ara­sında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi.

SAHA Expo Fuarı’nın açılışında konuşan Cumhurbaş­kanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Tür­kiye’nin dünyanın önde gelen savunma sanayi ülkele­rinden biri olma hedefiyle yola çıktığını söyledi.

Demir, “SAHA Expo, her geçen yıl artan katılımıyla sek­töre kıymetli geri dönüşler sağlamış olup önceki yıllarda birçok uluslararası anlaşmalar imzalanmasına ve birbi­rini tanımayan firmaların tanışmasına vesile olmuştur” dedi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da, dünyanın en büyük savunma sanayi fuarların-dan SAHA EXPO’nun oldukça kıymetli olduğunu belirte­rek, “Tüm katılımcılara bir çağrıda bulunmak istiyorum.

Lütfen SAHA EXPO’nun sunmuş olduğu imkanlardan ziyadesiyle faydalanın. Burada küçük ölçekli de olsa ku­rulacak her bir iş birliği yarınların güçlü ortaklıklarına kapı aralayacaktır” dedi.

Fuar kapsamında “Savunma Sanayinde Kadınlar”, “Savunma Sanayinde Bölgesel İş Birliği İmkan­ları”, “Savunma ve Gü­venlik Alanında Uluslar­arası İş Birliği” ve “Değişen Küresel Güven­lik Konjonktüründe Sa­vunma Sanayi İçin Riskler ve Fırsatlar” başlıklı paneller dü­zenlendi.