Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen TOSYÖV Bursa Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Gül Çiçek Zengin Bintaş, “Çalışan Kadınlar anketimize katılan kadınlarımızın yüzde 78.6’sı lisans ve üstü eğitimli olup yüzde 46.3’ü sanayide, yüzde 46.3’ü hizmet sektöründe, yüzde 7.3’ü ise kamuda çalışmaktadır. Bu kadınlarımızın yüzde 63.3’ü ‘İş hayatında kadın olmak erkeklere göre daha zor’ görüşünde. Kadınların ekonomik yaşama katkısı gelişmişlik açısından çok önemlidir” dedi.
Anket sonuçlarını değerlendiren TOSYÖV Bursa Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Gül Çiçek Zengin Bintaş, “Anketimize katılan kadınlarımızın yüzde 81’i çalıştıkları firma ve kurumların sosyal haklar içeren şirket politikalarının olmadığını veya eksik olduğunu, düşük ücret, uzun mesai saatleri, haksız rekabet, taciz, mobbing, hizmet ve çalışma konusunda hak ettikleri değerin verilmediğini, bedensel güç isteyen işlerde yaşadıkları zorlukları, doğum sonrası işe dönüşlerinde yaşadıkları sıkıntıları  ve erkek egemen toplumda yaşamanın iş hayatında da bu eşitsizliğin sürdüğünü ifade etmişlerdir” şeklinde konuştu.
Toplantıda kadın istihdamını ve kadın girişimci sayısını artırmak ile kadın girişimcilerin karşılaştığı zorluklar ile ilgili anket sonuçları da paylaşıldı.