Semih AYDIN 

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği’nin (BUSİAD) 43. Olağan Genel Kurulu’nda Buğra Küçükkayalar’ın oluşturduğu Yönetim Kurulu basınla tanışma toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda BUSİAD’ın yeni kurumsal yapılanmasına ilişkin bilgilendirme de yapıldı. 
BUSİAD’ın yeni yönetim yapılanması hakkında bilgilendirmelerde bulunan Başkan Küçükkayalar, yönetim kurulundaki üye sayısını 13’ten 15’e çıkardıklarını, bununla birlikte yönetim kurulunun yaş ortalamasını ise 55’ten 51’e düşürdüklerini söyledi.

Dernekte yeniden yapılanmanın 2 yıl önce başladığını söyleyen Küçükkayalar, yeni yönetim olarak bunun devamını getirdiklerini aktardı. Yeni dönemde BUSİAD’ın ilgi alanlarını ekonomi haricinde de çeşitlendirmeyi amaçladıklarını belirten Küçükkayalar, şunları söyledi:
“İlgi alanlarımızı üyelerimize, Bursa’ya ve Türkiye’ye hizmet çerçevesinde belirledik. Bunları 9 başlık altında topladık. Çevre, eğitim, ekonomi, enerji, iletişim, kurumsal gelişim, kültür ve sanat, teknoloji ile toplumsal sorumluluk. Bu ilgi alanları kapsamında, yönetim kurulu üyelerimizin sorumlu olacağı 11 çalışma komitesi oluşturduk.”

“İş dünyası duruyor”
Toplantıda ekonomik gelişmelere dair açıklamalarda da bulunan Küçükkayalar, “Türkiye Prefabrik Birliği’nin Üç Aylık Üst Yapı Üretimleri verileri ekonomideki göstergelere dair önemli bilgiler veriyor. Bu verileri incelediğimizde Bursa’daki yatırımların 2020 Temmuz ayıyla birlikte artmaya başladığını ama geçen yılın sonuyla birlikte durduğunu görüyoruz. İş insanları duruyor. Doğru kararlar ivedilikle alınmazsa üretim ivmesi düşebilir. İş dünyası olarak beklentimiz güven ortamının oluşması, tüm sektörlerde istikrarın sağlanması ve kalıcı öngörülebilirliğin olmasıdır” diye konuştu.
Toplantıda BUSİAD çalışma komitelerinden sorumlu yönetim kurulu üyeleri de kendi alanlarında bilgilendirmelerde bulundu.
 BUSİAD’ın çalışma komiteleri ve sorumluları ise şu şekilde oldu:


Çalışma Komiteleri                 Sorumlu
Kurumsal Gelişim, İletişim ve Üye İlişkileri    Uğur URKUT
Ekonomik ve Sektörel Gelişmeler            Sezai SEZER
Eğitim                        Orçun SARICA
Sosyal Sorumluluk                Haluk PARLAMIŞ
Dijital Dönüşüm – Yenilikçilik ve Girişimcilik    Tuncer HATUNOĞLU
Aile İşletmeleri ve Kurumsallaşma        Sevda KESKİN GÜLMEZ
Sürdürülebilirlik ve Kurumsallaşma        Osman NEMLİ
Otomotiv                    Tülay HACIOĞLU ŞENGÜL
Tekstil, Hazır Giyim ve Konfeksiyon        Veda GİRGİN EROĞLU
Hizmet                        Serdal CAN
Gıda ve Tarım                    Yasemin UYAR DUMAN