Projenin ortakları tarafından yapılan yazılı açıklamada, XCEED’in Renault’nun Douai tesisinde başarıyla test edildiği ve paydaşların Oyak Renault Otomobil Fabrikaları (Türkiye), Douai (Fransa) ve Palencia’daki (İspanya) tesislerinde ilk kez uygulanacağı bildirildi. XCEED blok zinciri uygulaması şu anda, dünya genelinde lojistik zincirinin her aşamasında her büyüklükteki OEM ve tedarikçilerin kullanımına açık durumda. 
Artan şeffaflık ihtiyacını karşılayacak bir araç
XCEED, yoğun mevzuat kısıtlamalarının olduğu günümüzde, farklı ihtiyaçlara yanıt veren verimli bir uygulama olarak dikkat çekiyor. Eylül 2020’de yeni piyasa gözetim düzenlemelerinin yürürlüğe girmesiyle birlikte, halihazırda piyasada olan araçların denetimi için daha fazla yönetmelik ortaya çıktı. Bu nedenle, üretim zincirinin tamamı yapısını daha kısa bir sürede yönetmeliklere uygun hale getirecek biçimde düzenlemek zorunda kaldı.
 
Kapsayıcı bir platform
XCEED ile yönetmeliklere ve müşteri talebine yanıt vermek amacıyla Avrupa otomotiv sektörü ekosisteminin tamamını kapsayacak bir uygunluk takip platformu oluşturmak hedefleniyor. Bunun sonucunda da endüstriyel rekabetçiliği ve teknolojik hakimiyeti güçlendirmek amaçlanıyor. Bu açıdan bakıldığında KOBİ’lere kadar dünya genelindeki tüm paydaşları kapsayacak biçimde tasarlandı.