Genel

BUSİAD 45 yaşında

Bursa iş dünyasını gönüllülük esasına dayalı, bağımsız yeni bir dernek altında toplamak üzere 1978 yılında kurulan Anadolu’nun ilk SİAD’ı BUSİAD, kuruluşunun 45’inci yılını kutluyor.

Anadolu’daki sanayi ve iş dünyasının örgüt­lenme sürecindeki ilk model olan ve Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derne­ği’nden (TÜSİAD) sonra Türkiye’nin ikinci, Anadolu’nun ise ilk SİAD’ı olma özelliği taşıyan Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) 45 yaşında.

Kuruluş bildirimini 1978 yılında İçişleri Ba­kanlığı’na ileten BUSİAD, ilk genel kurulunu ise 1979 yılında yaptı.

Doğan Ersöz’ün başkanlı­ğını yaptığı yönetim kuru­lunda Giray Odman, Burhan Kurtul, Mehmet Beysel, Hikmet Komar, Tur­gut Gökay ve Hüsamettin Örüç’ten oluştu.

Üyelerinin sponsorluğu ile 1995 yılında Kültürpark’ın içinde yaptırılan BUSİAD Evi olarak adlandırılan yönetim bina­sına geçen dernek, faaliyetlerini halen burada sürdürmekte. Türki­ye’nin en büyük ve eski iş insanları derneklerin­den olan BUSİAD, 33 sektörde faaliyet göste­ren toplam 260 üyesiyle Bursa ve ülke ekonomi­sine katma değer sağlı­yor. Dernek, kuruluşundan bugüne kadar imza attığı çalış­malarla da öncü olma rolünü sürdürüyor.

BUSİAD, 45’inci kuruluş yılı nedeniyle üyele­rine BUSİAD Logosu ve Evi’nin resimlerinin bu­lunduğu çeşitli hediyeler gönderdi.

BUSİAD Yönetim Kurulu imza­sıyla paylaşılan yazıda, “45 yıllık geç­mişinde sayısız başarılara imza atan ve yaptıklarıyla kentimi­zin ve ülkemizin saygın ku­rumları arasında yer alan BUSİAD Ailesi’nin fertleri ol­maktan gurur ve onur duyu­yoruz. BUSİAD’ımızın logosundaki dut yaprağı, ipek kozası ve dişli, kurucularımızın sürdürülebilir­liği 45 yıl önce öngörmüş olmalarının kanıtıdır” ifaderline yer verildi.