Şirketler

Yeşilova Holding alüminyuma değer katıyor

Bursa’da 47 yıldır yaptığı yatırımlarla alüminyumu katma değerli ihracat ürünü haline getiren Yeşilova Holding, çalışmalarını otomotiv ve raylı sistemler alanına yoğunlaştırdı.

Bursa’da yaklaşık yarım asırdır yaptığı yatırım­larla alüminyuma değer katan Yeşilova Holding, tecrübesiyle ülke ekonomisine katma değer sağlıyor.

Ali İhsan Yeşilova ta­rafından 1975 yılında kurulan Yeşilova Hol­ding, bünyesindeki 8 şir­ketiyle alüminyum alanındaki çalışmalarını otomotiv, raylı sistem­ler, mobilya, makine, döküm, inşaat gibi sek­törlerde devam ettiriyor.

Pandemiyle birlikte Türkiye’nin Avrupa pa­zarına yönelik değerli bir teda­rikçi konumuna geldiğini kaydeden Yeşilova, geçtiğimiz 1,5 yıl içinde Türkiye alümin­yum endüstrisinin çok değerli bir dönem yaşadığını söyledi.

Alüminyum endüstrisinin Türkiye’de altın çağını yaşadı­ğını vurgulayan Yeşilova, bu süreçte holding olarak sektö­rün ortalama büyümesinin 2 katı kadar bir büyüme kaydet­tiklerini dile getirdi. Yeşilova, “Firmalarımız bu sektörde özel konumlandı. Ciddi anlamda katma değerli ve nitelikli ürünler üretme yönünde yetkinliklerimizi geliştirdik. Özel teknolojiler kulla­narak pek çok fir­manın üretemeyeceği özel nitelikteki ürünleri üretme yönünde uzman­laştık. Şu an itiba­rıyla Türkiye’de otomotiv ve raylı sistemler alanına odaklan­dık, bu alanlarda şirketleştik. Bu alanlarda en başından en sonuna kadar kendi tesisle­rinde üretim yapan yegane iş­letme olduğumuzu söyleyebilirim” dedi.

“Togg’un tedarikçisi olmanın gururunu yaşıyoruz”

Elektrikli araçlarda bataryayı taşıyan, ısı iletkenliği yüksek, mukavemeti çok kuvvetli, sert alaşımlı, alüminyum parçalara ihtiyaç duyulduğunu anlatan Yeşilova, şu bilgileri verdi: “Biz de bu ürünü Türkiye’de ilk üre­ten firmalardan bir tanesi ol­mayı başardık. Sadece bununla sınırlı değil. Alüminyumdan ya çelikten alüminyuma çevirdiği­miz ürünlerimizde yüzde 40-50 arasında hafifletmelere sebebi­yet veriyoruz. Elektrikli araçlar­daki en temel kriter menzil. Bu sebeple aracın hafif olması çok önemli. O anlamda motoru ta­şıyan, aracın titreşim öğelerinin emilimini sağlayan çok sayıda ve çok çeşitli ürünleri üretiyo­ruz. Kendi alanımızda alümin­yumdan yapılmış pek çok otomotiv parçasını Türkiye’de üreten ilk firma olma gururunu yaşıyoruz. Ayrıca Togg’a iki farklı alüminyum parçada te­darikçi olmanın gururunu yaşı­yoruz. İkisi de çok değerli parçalar. Togg’un proje ortağı olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.”