Şirketler

Uludağ Enerji’den “Hayata güç veriyoruz” mesajı

Uludağ Enerji, ilk günden itibaren koruduğu çevresel sürdürülebilirlik hedeflerini güçlendirerek dünyanın yeni enerji anlayışındaki yerini sağlamlaştırmak için kurumsal kimliğini dönüştürdü.

2022 yılının ilk yarısında Uluğ Enerji (Uludağ Dağıtım ve Pera­kende Satış Hizmetleri A.Ş.) paylarının tamamı uluslararası sürdürülebilir alt­yapı yatırım fonu Actis’e devredilirken Uludağ Enerji CEO’su İsmail Ergüneş kurumsal kimliklerini yenilediklerini düzenlenen “Hayata Güç Veriyoruz” basın toplantısıyla duyurdu. Ergüneş, “Küresel çapta sürdürülebilirlik, yenile­nebilir enerji gibi çevreye duyarlı değer­leri benimsemiş ve bu alanda deneyime sahip bir yatırım fonu olan Actis ile değerlerimiz ve vizyonlarımı­zın ortak noktada kesişmesinden ol­dukça memnunuz. Küresel sürdürülebilirlik liderleri arasında ülke­mizi temsil etme hedefimizi koruyoruz” açıklamalarında bulundu.

“Erişilebilir Enerji Sürdürülebilir Yaşam İçin Çalışıyoruz”

Son yıllarda yaşanan gelişmelerle bir­likte elektrik kullanımına ihtiyaç duyu­lan alanlar her geçen gün çoğalıyor. Türkiye’nin de büyüyen elektrik kapasi­tesi ve yaşam ihtiyaçları göz önüne alındığında daha fazla yatırımın mut­lak gereklilik olduğunu belirten Uludağ Enerji CEO’su İsmail Ergüneş, “2021 yıl sonu itibarıyla abone sayımız 3,5 mil­yona ulaşırken Güney Marmara Bölge­si’nde hizmet verdiğimiz nüfus sayısı ise 5 milyonu aştı.

Her geçen gün elektrik kullanımına duyulan ihtiyacın arttığını gözlemler­ken şirketlerimizde attığımız her adı­mın ülkemizin büyük bir kısmını etki altına aldığının da farkındayız. Planları­mızı ve yatırımlarımızı bu gözlemler doğrultusunda gerçekleştiriyoruz. 2021 yılını 1,2 milyar TL cari yatırım tutarı­mızla tamamladığımızı söyleyebilirim.” ifadeleriyle ilerleyen dönemler için de yatırımlarını artırarak sürdüreceklerini vurguladı.