İş Dünyası

BUSİAD yaza ‘merhaba’ dedi

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, iş insanlarından deprem bölgesine desteklerini sürdürmelerini istedi.

BUSİAD Evi bahçesinde yapılan Yaza Merhaba Gecesinin ana konusunu, BUSİAD’ın deprem bölge­sinde yaptığı çalışmalar ve bölgeye gerçekleştirilen ziyarete ilişkin izle­nimler oluşturdu.

BUSİAD yönetim Kurulu Başkanı Küçükkayalar, deprem nedeniyle üyelerle buluşmaların sekteye uğra­dığını ifade ederek, “Ancak biz bu sı­rada, faaliyetlerimizi sürdürdük” dedi. Yapılan etkinlikler hakkında da bilgiler veren Küçükkayalar, Bursa vizyonu çalışması ve ha­zırlanan afet rehberlerine de değindi.

Yeni oluşan Meclis ve Hükümet­ten de beklentilerini dile getiren Kü­çükkayalar, “Güven ve istikrar ortamının en kısa sürede sağlanma­sını diliyoruz ve bekliyoruz. Biliyoruz ki güven ve istikrar bize öngörülebi­lirliği getirir. Bu üç koşul ne kadar kısa sürede sağlanabilirse bizler de yeni yüzyılımızın olmazsa olmazı olan “Dijital, Yeşil ve Toplumsal Dönüşümler” üzerine o kadar daha çabuk eğilir ve daha etkin çalışmalar yaparız.

Unutmayalım ki ülkemizin daha hızlı, daha dengeli, daha verimli, daha çevreci, daha katma değerli, daha sosyal, kısacası daha fazla kal­kınması bu üçlü dönüşümü olabildi­ğince çabuk başarmasından geçmek­tedir” dedi.

Küçükkayalar konuşmasında BU­SİAD olarak deprem bölgesine ger­çekleştirdikleri yardımlardan ve bölgeye gerçekleştirdikleri ziyarete de değindi. Deprem bölgesine gidene kadar, iyi bir iş yapmanın huzuru içinde olduklarını kaydeden Küçük­kayalar, “Ancak, yaptıklarımızın ne kadar yetersiz olduğunu bölgeye gi­dince anladık.

Ülke olarak henüz sadece acil du­ruma çözümler üretme aşamasında­yız. Bu gerçeğe uygun hareket etmemiz gerektiği, özellikle BUSİAD Mutfağımızın hiç değilse yaz boyu bölgede çalışmaya devam etmesinin şart olduğuna karar verdik” dedi.