Şirketler

SİNTA yeni yatırımlarla güçlenecek

Bursa’nın inşaat sektöründe hizmet veren köklü firmalarından Sinta, 50’inci yaşına adım atacağı 2023 yılında geleceğin yapılarına yakışan faaliyetlerini güçlendirerek sürdürecek.

Sinta A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili İlker Oral, “Bu iki yıl içeri­sinde durdurulan, askıya alınan yatırım­ların tekrar başlamasıyla oluşacak pazardan firma olarak pay alacağımızı düşünmekteyiz. Ciromuzu arttırmak ve güçlenmek en önemli hedefimiz” diye belirtiyor. Bursa Organize Sanayi Bölgesi başta olmak üzere; sanayi yapıları inşa­atları, altyapı inşaatları ve arıtma tesisi inşaatları, otel, okul, has­tane ve AVM inşaatları gibi alan­larda faaliyetlerde bulunmak amacıyla kurulan Sinta A.Ş. bugün daha da güçlenerek kent ve ülke ekonomisine katma değer sağlıyor.

İddialı üretim kapasitesi

Sinta Yönetim Kurulu Başkan Vekili İlker Oral, Bursa Mudanya Yolu Geçit Mevkii’nde 10 dönümlük arazide hazır beton tesisleri, Bursa Organize Sanayi Bölgesi içinde 60 dönümlük arazide pre­fabrik üretim tesisleri, Organize Sanayi Bölgesi içinde 20 dönümlük arazide idari bina ve çelik konstrüksiyon imalat tes­isleri ve Mudanya Yörükyenicesi Kö­yü’nde 55 dönümlük arazide agrega üretim tesisleri ve hazır beton tesisleri bulunan Sinta A.Ş.’nin yaklaşık 500 kişi istihdam ettiğini belirterek şunlara vurgu yapıyor: “Firmamızın, Geçit Mev­kii’ndeki tesisimizin hazır beton üretim kapasitesi 530 bin metreküp/yıl, Yörük­yenice Mevkii’ndeki tesisimizin hazır beton üretim kapasitesi 162 bin metre­küp/yıl, prefabrik yapı elemanları üretim kapasitesi 30 bin metreküp/yıl, önger­meli boşluklu döşeme üretim kapasitesi 270 bin metrekare/yıl, beton parke taşı üretim kapasitesi 220 bin metrekare/yıl, agrega üretim kapasitesi 1 milyon ton/yıl, çelik konstrüksiyon imalat kap­asitesi 7 bin 500 ton/yıldır.

İlk hedef ciro arttırımı

İlker Oral, “Ülkemiz dahil bütün dün­yanın başına bela olan Covid-19 salgını iki yıl içerisinde çok ağır izler bıraktı. Sal­gının artık sonuna gelinmesi, döviz kuru istikrarı ve yeni ekonomik tedbirler saye­sinde geçici süreliğine ara verilen ikti­sadi faaliyetlerin tekrar ivme kazanacağına inanmaktayız. Bu iki yıl içerisinde durdurulan askıya alı­nan yatırımların tekrar başlama­sıyla oluşacak pazardan firma olarak pay alacağımızı düşünmekte­yiz. Ciromuzu arttırmak ve güçlen­mek en önemli hedefimizdir” şeklinde konuşarak kuruluşların­dan bugüne atılımlarını şu sözlerle özetliyor:

“Firmamız, 1973 yılında Organize Sa­nayi Bölgesi içerisinde Oyak Renault Fab­rikası’nın kurulduğu ilk yıllarda şantiye olarak hizmete başlamıştır. 1982 yılında bugünkü yerine taşınmıştır. 1984 yılında Bursa Siemens Mudanya inşaatı yapılır­ken Bursa’da ilk hazır beton santrali olan hazır beton tesisimiz kurulmuş ve hazır beton üretimine başlanmıştır. Bursa in­şaatçısı ve sanayicisi hazır beton üretimi ile tanıştırılmıştır. Firmamızın hazır beton sektöründeki yatırımını, 1992 yı­lında Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyete geçen prefabrik yapı elemanları üretim tesisi yatırımı takip etmiştir. Pre­fabrik üretim tesisimizi büyütme ve ge­liştirme amacıyla, 1998 yılında Bursa Organize Sanayi Bölgesinde 60 dönüm­lük arazisi üzerine inşa edilen 16 dö­nümü kapalı alandan oluşan yeni üretim tesisimiz kurulmuştur. 1998 yılın­daki yeni yatırımımız ise taşocağı ve ag­rega tesislerinin kurulmasıdır. En son 2020 yılında Yörükyenice’deki sahamız içinde hazır beton üretimi yatırımı yapıl­mış, 2021 yılından itibaren faaliyetine başlamıştır.”