Gündem

1050 Konutlar için iş birliği



İMSİAD, Bursa’nın riskli bölgelerinin başında gelen ve bir an önce dönüşmesi gereken 1050 Konutlar bölgesiyle ilgili elini taşın altına koyuyor. Konuyla ilgili, geçmiş dönemde bakanlık ve Bursa’daki ilgililerle bir araya gelen İMSİAD, Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm Sosyal Dayanışma Derneği ile de iş birliği protokolü imzaladı. İMSİAD üyeleri ve Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm Sosyal Dayanışma Derneği üyeleri Dernek Merkezinde iş birliği protokol töreninde bir araya geldi.

“Bursa’nın örnek kentsel dönüşümü 1050 Konutlar olacak”

Törende konuşan İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, “Hepimizin gözbebeği Bursamız’ın güzide mahallelerinden biri olan Akpınar Mahallesi’nde, örnek bir kentsel dönüşüm gerçekleştirerek, hem şehrimize yoğunluk artışı getirmeden, hem de bölge sakinlerini ekonomik olarak zora sokmadan bu bölgeyi dönüştürebiliriz” ifadelerini kullandı.

“Mahalle bu projeye tam

destek veriyor”

Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Mutlu Altın da, “Mahalle sakinlerimizin neredeyse tamamı bu dönüşümü istiyor. Bizler dernek olarak projeyi vatandaşlarımıza anlatıyoruz, İMSİAD da kent dinamiklerine anlatıyor. Mimar Şenol Şimşek’in hazırladığı taslak proje şehir dinamiklerinin ve mahalle sakinlerinin tam destek verdiği bir proje.”

Projenin Mimarından

detaylı bilgiler

Projeyi tasarlayan Mimar Şenol Şimşek de, “422 dönümlük bir proje alanımız var. Bunun yüzde 27’si özel mülkiyet, yüzde 73’ü de kamu arazisi. Dönüşmeyi bekleyen konut sayısı ise 2 bin 290. Projede en dikkat ettiğimiz şey yoğunluk olmaması, mahallenin dokusunun bozulmaması ve bölgenin değerinin daha da artması. Planladığımız projede, şu anki mevcut konut sayısına sadece 6 konut ekliyor ve 2 bin 296’ya çıkarıyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.