Kent

İş dünyası iftarlarda buluştu

İş dünyasının önde gelen kuruluşları iftar yemeğinde bir araya geldi.

Burkay projelerini anlattı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) iftar programında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gökmen Uzay ve Havacılık Eğitim Merkezi’nde (GUHEM) gerçekleşen programda BTSO Başkanı İbrahim Burkay Makro Projeler sunumunu gerçekleştirdi. Bursa sanayisinin pandemi döneminde durmadığını ve çarkların dönmeye devam ettiğini vurgulayan Burkay, BTSO olarak bu dönemde takip ettikleri konuların yüzde 70’ini çözüme kavuşturduklarını söyledi.

Covid-19 salgınının ardından dünyada yeni bir düzen oluştuğuna dikkat çeken Burkay, “Türkiye’nin çözümü üretime, yüksek teknolojiye ve ihracata dayalı bir model. Bu noktada Bursa ortaya koyduğu performans ile ön plana çıkıyor. Türkiye’de 10 tane daha Bursa gibi şehir olsa ülke olarak çok başka bir noktada olurduk” dedi.

BTSO olarak Bursa’yı daha üst noktaya taşımak için önemli çalışmalara imza attıklarını kaydeden Burkay, dünyadaki örnekleri yakından inceleyerek, bu bilgiler ışığında Bursa’yı donattıklarını söyledi. Burkay, bunun en önemli örneğinin ise TEKNOSAB olduğunu sözlerine ekledi.

NOSAB’da hem açılış hem iftar

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nde (NOSAB) düzenlenen iftarda hem NOSAB çalışanları bir araya hem de hizmet binası bünyesinde faaliyete başlayan Gastro Sanayi’nin açılışı yapıldı. İftar programına NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez, Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi Sanayi ve İş İnsanları Derneği (NİLSİAD) Yönetim Kurulu ve NOSAB Müteşebbis Heyeti Başkanı Yalçın Aras ile yönetim kurulu üyeleri ve NOSAB personeli katıldı.

Referans Catering ailesi iftarda bir araya geldi

Toplu yemek sektöründe Avrupa’nın ve Türkiye’nin en büyük yemek üretim tesisine sahip olan Referans Catering, Ramazan ayının birlik ve beraberliğini düzenlediği iftar programıyla yaşadı. Karya Davet’te düzenlenen iftar programına Referans Catering Yönetim Kurulu Eş Başkanları Yusuf Yarar ve Salim Usta ile üst düzey yöneticiler ve firma çalışanları katıldı.

MARSİFED’de gündem ekonomi

Marmara ve İç Anadolu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu’nun (MARSİFED) Podyum Davet’te düzenlediği iftar programına MARSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya, Yönetim Kurulu Üyeleri ve MARSİFED’e bağlı derneklerin başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Programda konuşan MARSİFED Başkanı Ramazan Kaya, güncel ekonomik gelişmelere dair değerlendirmelerde bulu-narak, ham madde alımında hem içeride, hem dışarıda vadelerin düşürülmesiyle birlikte yaşanan aşırı fiyat artışları nedeniyle, KOBİ’lerin işletme sermayesine olan ihtiyacın arttığını söyledi. Kaya, Kurumlar Vergisi oranının KOBİ’ler için daha düşük bir oranda uygulanması çağrısında bulundu.

Kaya, “Verimliliği artırmaya yönelik çalışmalar yapılırken, yüksek enerji maliyetleri nedeniyle işletmelerimizin güneş enerjisine ilgisi artmış durumda. Bu konuda yapılacak enerji yatırımlarına devlet desteği var fakat bu destek daha da artarsa süreç daha da hızlanacaktır diye ümit ediyorum” şeklinde konuştu.

Yavuzlar Dişli’nin iftarında kuşaklar buluştu

Türkiye’nin lider kremayer dişli üreticisi olan ve makine, demir-çelik, mermer, taşıma sistemleri, otomasyon sistemleri, tekstil ve savunma sanayisine her türlü özel dişliler ve talaşlı üretim parçaları ile hizmet sunarak 20’den fazla ülkeye ihracat yapan Yavuzlar Dişli ailesi iftarda bir araya geldi. İsmail Alsat’ta düzenlenen iftara yemeğine Yavuzlar Dişli kurucuları Esat Sağlam, Selahaddin Şengül ve Tunçer Yavuz ile ikinci kuşak yöneticileri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdar Sağlam, Yönetim Kurulu Üyeleri Sevgi Yılmaz ve Ozan Demircan ile çalışanlar katıldı.

Copa ’dan basına özel iftar

Bu yıl 30’ncu kuruluş yıl dönümünü kutlayan Copa Isı Sistemleri, düzenlediği iftar programında Bursa basınıyla bir araya geldi. Copa Isı Sistemleri Genel Müdürü Oktay Erdinç ve Pazarlama Müdürü Deniz Baskak firmanın faaliyetleri ve gelecek dönem hedefleri ile ilgili paylaşımlarda bulundu. 2021 yılını ihracatta, önceki yıla kıyasla ciro bazında yüzde 100’den fazla büyüme ile kapattıklarını aktaran Erdinç, 2022 hedeflerinin ise ihracat cirosunu yüzde 40 artırmak olduğunu söyledi. Erdinç, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle tedarik zincirinin bozulması ve ham madde fiyatlarındaki artışın endişe verici olduğunu da sözlerine ekledi.