Sektörel Haberler

Güzellik ve kozmetik sektörü Bursa’da buluştu

Network Fuarcılık tarafından organize edilen BUCOS 3. Kozmetik ve Güzellik Fuarı 3-6 Kasım tarihleri arasında Merinos AKKM’de düzenlendi.

Bursa Estetik Sektörü Çalı­şanları Derneği (BESDER) ile Bursa Kuaförler Odası ve Bursa Berberler Odası’nın da destek­lediği BUCOS 3. Kozmetik ve Güzellik Fuarı’nda kozmetik ürünler, medikal cihazlar ve güzellik akademilerine yönelik ürünler ile yenilikler sergi­lendi. Fuarın açılışında konu­şan Network Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eker, fuara Bursa’nın yanı sıra İstan­bul başta olmak üzere 7 farklı ilden firmaların katıldığı ve çevre illerden de alıcıların gel­diği bilgisini verdi. Eker, fuar boyunca 18 etkinlik ile saç ke­simi ve bakımı yanı sıra mak­yaj showlarının gerçekleştirildiğini söyledi.

Fuarın açılışına katılan Bursa Estetik Sektörü Çalışan­ları Derneği (BESDER) Başkanı Gülin Çiftçi ve Bursa Kuaförler Odası Başkanı Saliha Geçici ile Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan’ın selamlama konuşmalarının ardından ko­nuşan BESOB Başkanı Fahret­tin Bilgit, “Gelişen dünyada sağlıklı ve bakımlı olmak ko­nusu büyük önem kazandı ve hızla gelişiyor. Bu alanda Tür­kiye de ilk 10 ülke arasında yer alıyor. Ülkemizde bu sektörün 2 milyar dolarlık ticaret hacmi bulunuyor. Bursa’mızda da önemli ekonomik faaliyetler gerçekleştiriliyor” dedi.

BUCOS 3. Kozmetik ve Güzel­lik Fuarı’nın açılışına katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halide Serpil Şahin de “Bursa, yükselen de­ğerleri arasına fuarları da kat­mak için büyük çabalar sarf etmektedir. Bursa fuarlar şehri olmaya aday kentlerimizden birisidir” şeklinde konuştu.