Sektörel Haberler

Ahududunun üretim alanı ve rekolte artıyor

Türkiye’de en fazla ahududu yetiştirilen il olan Bursa’da son yıllarda yapılan çalışmalar sayesinde üretimde artış kaydediliyor.

Üzümsü meyveler grubunda yer alan ve en çok pasta endüstrisinde kullanılan ahududu, meyve suyu sektöründe de tercih ediliyor. Geçen yıl Türkiye’nin ahududu üretiminin yüzde 97’sinin gerçekleştirildiği Bursa’da özellikle son dönemde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesinin girişimleriyle daha verimli cinslere yönelen çiftçilerin, temmuz ortasında başlayan hasat mesaisi sürüyor.

Çiftçilerin verimli ve dayanıklı “polka” cinsine yönelmesiyle üretim alanı son 5 yılda 4 bin 900 dekardan 7 bin 247 dekara yükseldi. Geçen sene 5 bin tona yaklaşan rekoltenin ise bu yıl 6 bin 900 tona çıkması bekleniyor.