Gündem

‘En çevreciler’ ödüllendirildi

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Çevre ile Dost Ol İyi Uygulama Ödülleri Yarışması’nın kazananları, düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

İklim değişikliği ile mücadele kap­samında Bursa’da örnek yatırım­ları hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki iyi çevre uygu­lamalarını ön plana çıkarmak ama­cıyla düzenlendiği Çevre İle Dost Ol İyi Uygulama Ödülleri Yarışması’nda süreç ödül töreniyle tamamlandı.

Ödüllü projeler

Özgünlük, katılımcılık, topluma ya­rarlılık ve sürdürülebilirlik gibi kriter­leri incelenen adaylar arasından Eğitim Kurumları kategorisinin birin­cisi ‘Atık Alüminyum Polietilen (Tetra­pak) ve Pirina Kullanılarak Üretilen Polimer Kompozitlerin Mekanik Dav­ranışlarının Belirlenmesi’ projesi ile Gemlik Hisar Anadolu Lisesi oldu. Çitli Nihat Korkmaz Ortaokulu ‘Atık Ahşap­tan Aksesuara Yolculuk’ projesi ile ikinci olurken, Yenişehir Gevher Ne­sibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ‘Doğayı Koruyorum Atık Yağlardan Sabun Yapıyorum’ projesi ile üçüncü­lük elde etti. Nilüfer Borsa İstanbul Fen Lisesi de ‘Ekolojik Okul’ projesi ile Jüri Özel Ödülü almaya hak kazandı.

Belediyeler kategorisinde ise Yıldı­rım Belediyesi ‘ÖTL’den Asfalt Üretimi’ projesi ile birincilik, Mustafakemal­paşa Belediyesi ‘Çöp Değil Bir Avuç Toprak’ projesi ile ikincilik ve Yıldırım Belediyesi ‘Sıfır Atık Hareketi’ projesi ile üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

Sanayi kuruluşları kategorisinde; Demirtaş OSB Müdürlüğü ‘DOSAB Atıksu Geri Kazanım’ projesi ile, Mass Konfeksiyon Sanayi ve Ticaret A.Ş. ‘Yeşil Bina ile Sürdürülebilir Üretim’ projesi ile, Sütaş Süt Ürünleri A.Ş. ‘Çift­likten Sofralara Çevresel Sürdürülebi­lirlik’ projesi ile, Elyaf Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. ‘Yerel Bitki Atıklarından Elde Edilen Doğal Boyarmaddelerle Ku­maşların Endüstriyel Ölçekte Boyan­ması’ projesi ile ödül almaya hak kazandı. Hizmet sektörü kuruluşları kategorisinde, Almira Hotel Thermal Spa & Convention Center ‘Atık Yağlar Nefes Oluyor’ projesi ile ödül aldı.

Sivil toplum kuruluşları kategori­sinde; Zeyniler Çalıkuşu Kadınlar Ta­rımsal Kalkınma Kooperatifi ‘Atıklar Hayat Buluyor…’ projesi ile birincilik ödülü, BEKAYKOOP ‘Atık Malzeme Kolaj Çalışması’ projesi ile ikincilik ödülü, TOSYÖV BURSA ‘Çevreci KOBİ’ projesi ile üçüncülük ödülü almaya hak kazandı.