Genel

Aktaş, Yavuzlar Dişli’yi ziyaret etti

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 25 yılı aşkın süredir başta makine olmak üzere çeşitli sektörlere yönelik dişli imal eden ve üretiminin yüzde 50’den fazlasını 25 ülkeye ihraç eden Yavuzlar Dişli’yi ziyaret etti.

Yavuzlar Dişli AŞ’nin Tahtalı’taki fabrikasında incelemelerde bulu­nan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş çalışanlarla sohbet etti.

Kurucularla bir araya geldi

Fabrika kurucuları Esat Sağlam ve Se­lahaddin Şengül ile Yavuzlar Dişli Yöne­tim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdar Sağlam’dan üre­timleri hakkında bilgilen alan Baş­kan Aktaş, “Bursa bir tarih ve kültür şehri. Çok kıymetli bir coğrafyada olan Bursa aynı za­manda katma de­ğerli ürünlerin imal edildiği önemli bir sanayi kenti” dedi.

İhracatta yüzde 15 artış hedefi

Başkan Aktaş’a faaliyetleri hakkında bilgi veren Yavuzlar Dişli Yönetim Ku­rulu Başkan Yardımcısı Serdar Sağlam, “Ülkemizin lokomotif şehirlerinden, Bur­sa’nın ekonomisine yön veren sektörler­den biri de, makine sektörüdür. Sanayileşmenin öncüsü makina sektörü, bugün dünyanın dört bir yanında bayra­ğımızı gururla dalgalandırmaktadır. Türk makina sektörü, 23 milyar dolarlık ihra­catı, yaklaşık 450 bin kişilik istihdamı ile ekonomimizin adeta dinamosudur. Ya­vuzlar Dişli olarak böylesine büyük ve güçlü bir sektörün, parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Kendimize belirle­diğimiz hedef; Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023’te, 3 kıtada 30’dan fazla ül­keye, üretimimizin yüzde 65’inden fazla­sını ihraç etmek ve ihracatımızı yüzde 15 artırmaktır. Ekip arkadaşla­rımızla buna inancımız tam” şeklinde konuştu.

Nitelikli eleman ve yer sıkıntısı konuşuldu

Yavuzlar Dişli AŞ ziyare­tiyle ilgili değerlendirme­lerde bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Baş­kanı Alinur Aktaş, “Bursa’da başta otomotiv, tekstil ve makine olmak üzere pek çok sektörde üretim yapılıyor ve dünyanı dört bir tarafına ihracat ger­çekleştiriliyor. Bunu da Bursa’nın kıy­metli firmaları yapıyor. Bunlardan birisi olan Yavuzlar Dişli’de çok güzel bir si­nerji gördüm. Gelişime açık birçok firma­mızda olduğu gibi hem nitelikli eleman hem de yer ile alakalı sıkıntılardan ve beklentilerinden bahsedildi. Bunlar şeh­rin bundan sonraki vizyonu ile alakalı bizim için kıymetli tespitler ve öneriler. Bu anlamda Yavuzlar Dişli sahiplerini ve değerli çalışanlarını başarılarından do­layı tebrik ediyorum” dedi.