Kaçak yapılarla mücadele, Nilüfer Belediye Meclisi’nde bir kez daha gündeme geldi. Kaçak yapılarla mücadelenin topyekun olması gerektiğini vurgulayan Başkan Turgay Erdem, “Bursa’daki bütün belediyeler, kaçak yapı sorunuyla karşılaşı­yor. Valilik, büyükşehir, kurumlar ve ilçe belediye­leri, bu konuda iş birliği içinde olmalı” dedi.

Nilüfer Belediye Meclisi, Temmuz ayı ilk toplantı­sını Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem başkan­lığında gerçekleştirdi. Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda, kaçak ya­pılaşma ve katı atık bedelleri konusu yeniden gün­deme geldi.

BTÜ’de Yapay Zekâ Bölümleri açılıyor BTÜ’de Yapay Zekâ Bölümleri açılıyor

2017 yılında alınan kararla belirlenen tarım alan­larında tarımsal amaçlı depo ve hayvancılık tesisi yapılmasını engellediklerini belirten Nilüfer Bele­diye Başkanı Turgay Erdem, artık bu tür izinlerin Tarım İl Müdürlüğü’nden alındığını, bunun da amaç dışı kullanım ve kaçak yapıyı artırdığını söyledi. Baş­kan Turgay Erdem, “O dönem aldığımız kararla, Ürünlü ve Alaaddinbey gibi tarım alanlarının daha yoğun olduğu alanlarda, bu tür yapıların yapılma­ması için kırmızı çizgi oluşturmuştuk. Artık bunun için izinler, Tarım İl Müdürlüğü’nden alınıyor. Kaçak yapılaşmayla mücadelenin yasalarda bu şekilde ol­mamasıyla ilgili bir süreci maalesef bütün belediye­ler yaşıyorlar. Bursa’daki bütün belediyeler, bu tür sorunları yaşıyor. Mücadele ederken zorlandığımızı ifade ediyoruz. Valilik, büyükşehir belediyeleri, diğer kurumlar ve ilçe belediyeleri, kaçak yapılaş­mayla topyekun bir mücadele etmek gerekiyor” diye konuştu.