Bursa yaraları sarıyor

Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş İçişleri Bakanlığı tarafından Gaziantep’te koordinasyonla görevlendirildi.

Depremin hemen ardından Bursa Bü­yükşehir Belediyesi’nce temin edilen 5 tır su Gaziantep’e ulaştı. Bunun yanında, yine Bursa Büyükşehir Belediyesi, İslahiye ve Nurdağı’nda toplam 6 mobil mutfak kuruldu. Bursa Büyükşehir Belediyesi top­lam 105 araç ve 410 personelle deprem bölgesinde çalışmalar gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerin­den BESAŞ ve Tarım Peyzaj A.Ş de dep­remzedeler için seferber oldu. İlk günden beri BESAŞ’ın bölgeye ulaştırdığı ekmek sayısı 220 bini bulurken, Tarım ve Peyzaj A.Ş. de yaklaşık 22 ton kış meyvesini Gazi­antep’e gönderdi.

BAŞKAN AKTAŞ’IN SEÇİM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR BAŞKAN AKTAŞ’IN SEÇİM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Osmangazi Belediyesi tüm imkanlarını seferber etti

Yaşanan felaketin ardından Osmangazi Be­lediyesi de depremin yaralarını sarabil­mek için bütün imkanlarını seferber etti.

İlk etapta 1 adet 4x4 arazi tipi kurtarma aracı, 1 personel taşıyıcı otobüs, 3 adet pikap yük mal­zeme donanım aracı ve 38 kişilik arama kur­tarma ekibini bölgeye sev eden Osmangazi Belediyesi, 24 iş makinesi ve araç ile yüzlerce personelini daha deprem bölgesinde görevlen­dirdi. Osmangazi Belediyesi’nin 9 operatör, 9 iş makinesi, 5 kamyon, 1 lowbed aracının yanı sıra 47 kişilik sağlık ve teknik personel ile 120 ki­şilik saha personeli afet bölgesinde görev alıyor.

Osmangazi Belediyesi personel ve ekipman desteğinin yanı sıra 2 TIR dolusu ihtiyaç yardı­mını da bölgeye ulaştırdı.

Nilüfer’de güçlü dayanışma

Nilüfer Belediyesi bütün imkanları ile dep­rem bölgesine destek olmaya çalışıyor. Oluşturulan 3 toplama noktasına vatandaşların getirdiği binlerce koli toplandı. Nilüfer Belediye­si’nin sürdürdüğü kampanyada ilk etapta 150’yi aşkın TIR deprem bölgesine sevk edildi.

Nilüfer Belediyesi ayrıca gelen talep üzerine Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine 2 ambu­lans ile 5 sağlık personelini de yolladı.

Yıldırım arama kurtarma ekipleri bölgede

Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep başta olmak üzere pek çok ilde etkili olan ve binlerce binanın yıkılıp çok sayıda can kaybı­nın yaşandığı depremle ilgili olarak Yıldırım Be­lediyesi de harekete geçti. Yıldırım Belediyesi ilk etapta 6 araç ve 30 kişilik arama kurtarma eki­bini Malatya’ya sevk etti.