banner34

banner50

banner6

Nilüfer, Milano Paktı’na katıldı

Nilüfer’de “Tarım Yılı”, “Gıda Yılı”, “İklim Yılı” gibi temalarla pek çok faaliyet yürüterek, dünya günde-mine oturan iklim krizi, gıda krizi gibi konularda farkındalık yaratmaya, üretimi artırmaya ve sağlıklı gıda bilinci yaratmaya çalışan Nilüfer Belediyesi, Milano Kentsel Gıda Politikası Paktı’nın (MUFPP) imzacısı oldu.

YEREL YÖNETİMLER 15.08.2022, 22:31
Nilüfer, Milano Paktı’na katıldı

Milano Kentsel Gıda Politi­kası Paktı, şehirlerin sürdürü­lebilir gıda sistemlerinin ge­liştirilmesinde ve sağlıklı beslenmeyi yaygınlaştırma­sındaki rolünü esas alan ve bu alandaki iyi örnekleri dünya ile paylaşan bir oluşum.

Dünyanın farklı bölgelerin­den kentlerin sürdürülebilir kalkınma, gıda israfı ve açlığa karşı aldığı önlemlerin bir ku­rala bağlandığı Milano Kent­sel Gıda Politikası Paktı ile Bir­leşmiş Milletler 2030 Sürdürülebilir Kalkınma He­defleri’ne ulaşılması hedefle­niyor.

“Herkes için eşit, ulaşılabi­lir, sağlıklı gıda” sloganıyla yürüttüğü çalışmalarla ulus­lararası ölçekte de dikkat çe­ken Nilüfer Belediyesi, çok ortaklı bir proje olan “Kent­sel Gıda Sistemlerinin Yeni­likçi Living Lab Uygulamala­rına Dönüşümünün Güçlendirilmesi” (FUSILLI) projesine, Türkiye’den katı­lımı onaylanan tek belediye olmuştu. Bu alandaki çalış­malarıyla Avrupa Birliği HO­RIZON 2020 programı kapsa­mında hibe desteği de alan Nilüfer Belediyesi’nin, Mi­lano Kentsel Gıda Politikası Paktı’na üyeliğinin de onay­landığı açıklandı.

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51