banner6

Keles’te yatırımlar tam gaz sürüyor

Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin, görev süresi boyunca ilçede gerçekleştirilen yatırımları ve gelecek dönem hedeflerini anlattı.

YEREL YÖNETİMLER 25.07.2022, 21:12 25.07.2022, 21:15
Keles’te yatırımlar tam gaz sürüyor

Ulaşım, tarım, turizm ve imar konula­rında Keles’te gerçekleştirilen yatı­rımlar hakkında bilgilendirmelerde bulunan Başkan Keskin, turizm ve tarıma önemli yer ayırdı.

Bursa’nın dağ ilçelerinin olmazsa olma­zının kırsal turizm olduğunu vurgulayan Mehmet Keskin, Kocayayla’da bungalov evlerinin hem sayılarını artırdıklarını hem de evleri daha kullanışlı hale getirdiklerini söyledi. Kocayayla’yı Kocasu ile birleştir­meyi hedeflediklerini kaydeden Başkan Keskin, “Rafting parkurlarımızda çalışma­larda sona gelindi. Kocayayla’dan bu par­kurlara kadar ATV araçlarla gidilecek yolların yapımı tamamlandı. Kısa za­manda Keles’te rafting heyecanı başlaya­cak” dedi. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tarım Orman İl Müdürlüğü ve Uludağ İh­racatçı Birlikleri işbirliğinde Keles’teki tarım ürünlerinin katma değerini artıra­cak projeler gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Keskin, “Kelesli çiftçilerimi­zin yetiştirdikleri kirazların ihraç edilme­sine yönelik UİB ile pandemiden önce çalışmalarımıza başlamıştık. Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Prof. Dr. Senih Yazgan’ın destekleriyle ih­racatçı firmalarımızı Keles’e davet ettik. Onlar çiftçimize eğitimler verdi ve bilinçli tarım konusunda yönlendirmelerde bu­lundu. Artık Keles’te yetişen kirazlar ihraç ediliyor. Önceki yıllarda kiraz ağaçları ke­siliyordu. Şimdi ise yenileri dikiliyor” dedi.

İmza attıkları projeler neticesinde böl­gede yetişen çörek otuna da katma değer sağladıklarını belirten Keskin, kurdukları tesis ile birlikte kilosu 5 – 6 lira civarında satılan çörek otunun işlenerek, 35 – 40 li­raya satıldığını kaydetti.

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51