banner34

banner50

banner6

14.09.2020, 13:04

Olay Televizyonu Cavit Çağlar'dır!.

Günlerdir Türkiye gündemini meşgul eden bir konudan bahsetmek isterim sizlere. Öncelikle medya mensupları, sonra siyasetçiler, eli kalem tutanlar, ağzı laf yapanlar hep bu konuda ahkam kesiyor.

Olay TV’yi kim aldı?

Bu soruya verilen cevapların hepsini yazmaya kalksak sayfalar yetmez. İlk olarak yeni bir televizyon kurulacağı dilden dile yayıldı. En net ve doğru bilgi işin başında Nuri Çolakoğlu’nun olacağı idi. Uzun yıllar Milliyet’in Londra Temsilciliği’ni yürüten Çolakoğlu, daha sonra Türkiye’ye dönerek Ecevit Hükümeti döneminde TRT Genel Müdürü Cem Duna’ya danışmanlık yaptı. Erol Aksoy’a Show TV’yi kuran, daha sonra da Cavit Çağlar’ın daveti ile Nergis Radyo Televizyon’u (NTV) Hayata geçiren Nuri Çolakoğlu’nun uzun zamandır ortalarda görünmediğini ve kendi danışmanlık şirketini kurduğunu biliyoruz. Yıllar sonra Cavit Çağlar’dan bir davet daha alarak “Bana yeni bir NTV kur” dediğini biliyoruz. Nuri Bey, hemen işe başlayarak ilk olarak Genel Yayın Yönetmeni’ni belirledi. Bu önemli makama gazeteciliğe Cumhuriyet’te başlayan, Hürriyet’te devam eden ve Kanal D Haber Genel Yayın Yönetmenliği yapan ve Aydın Doğan’ım medya kuruluşlarını eski arkadaşı ve ortağı Erdoğan Demirören’e satmasıyla buradan ayrılan Süleyman Sarılar, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne basın danışmanı olarak girdi. Yakın zamana kadar burada görev yapan ve işe girişi doğal olarak Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun onayıyla olan Sarılar Olay TV’ye geçince hemen derin yorum veya dedikodular başladı. Efendim, neymiş güya Olay TV’yi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisine çok yakın olduğu söylenen Trabzonlu Hüseyin Kalkan adındaki iş insanına aldırmış. Yani internette Cavit Çağlar, TMSF ve Hüseyin Kalkan isimleri sahip olarak göründüğü için mi böyle düşünülüyor. Ben Trabzonluyum ve bu ismi doğrusu hiç duymadım. Trabzonlu meslektaşlar da bu ismi yazıyorlar ama hiç biri bu kişiyi tanımıyor. Ve hatta Süleyman Demirel başkanlığındaki kabinede Cavit Bey ile bakanlık yapan Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz bile akıllardan geçti. Çünkü Mehmet Ali Bey’in Halkalı Caddesi Sefaköy’deki Tek-Art Holding binasında TV-EM “Egemenlik Milletidir” sloganıyla sadece film yayınlayan bir kanalı var.

Olur mu, olmaz mı zaman gösterecek.

Bu durumda, bu işi en doğru kanaldan araştırmak gerekir dedim ve işe Borsa İstanbul, RTÜK ve İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına bakmakla başladım. Öncelikle Olay Radyo ve Televizyonculuk A.Ş, 13 Temmuz 2020’de bir genel kurul yaparak hem adresini, hem de yönetim kurulunu değiştirmiş. Bursa’da faaliyet gösteren Olay TV’yi satmaya çalışıp satamayan ve isim hakkını elinde tutan Cavit Bey, borçlarını ödeyip TMSF ile helalleşince Olay TV’yi ihya etmeye karar vermesinin bir nedeni de NTV’nin Doğuş Grubu’na (Ferit Şahenk) satılmasından sonra bazı yayınlardan rahatsızlık duyması olabilir.

Cavit Bey’in tüm borçlarını ödeyerek temize çıkması Rusya ile yaşanan uçak krizini bizzat Putin’i arayarak çözmesi ile ilişkilendiriliyor. Bu durumda Cavit Bey’in Ekrem İmamoğlu ile açık veya gizli bir iş birliğine gitmesi hiç akla yakın gelmiyor. Cavit Bey, özünde Doğru Yol Partili olup, şimdilerde Tayyip Bey’le iyi ilişkiler içindedir. Hatta Cavit Bey’in “Ben devreye girdim ve Rus turistlere izin çıktı” dediğini de basında okuduk.

Tekrar konumuza dönersek, Ticaret Sicil kayıtlarına bakınca Olay Televizyonu ve şirketin Yönetim Kurulu Başkanı’nın hala Cavit Çağlar olduğu Yönetim Kurulu’nda daha önce Nergis Tekstil’de Muhasebe Müdürlüğü yapmış olan Ahmet Açıkel’in, yine gurupta mimarlık yapan Semih Vardarbaş’ın ve Genel Müdür olarak da Olay TV ve Gazetesi’nde muhasebe müdürlüğü yapan Mehmet Ali İnan’ın adını görüyoruz. Doğaldır ki, yayınla ilgili olanların bu resmi kayıtlarda adı bulunmuyor. Şimdi, bu durumda yapılan tüm yorumların, dedikodudan öteye gitmediğini söylemek yanlış olmayacak.

Birileri ötede, beride hala derin yorumlar yapmaya devam ederken, 10 milyon lira sermayesi olan şirket, 10 Nisan 2020’de Ticaret Siciline kayıtla, Kağıthane ilçesi Cendere Caddesi’ndeki Bap Plaza adlı modern bir binaya taşınmış ve yayın için gerekli hazırlıklara çoktan başlamış bile. Olay TV’nin kuruluşu ikinci ama daha istikrarlı bir NTV’nin kuruluşu demektir. Bence bu durum Cavit Çağlar’ın yeniden doğuşunun işaret fişeğidir diyebilirim.

Geçen haftalarda Aydın Doğan, Taylan Bilgel, Erman Yerdelen ve Mehmet Y. Yılmaz ile göz önünde buluşarak sohbet etmesinin anlam çıkaranlara katılmıyor ve Cavit Bey’in Aydın Bey ile medyada bir iş birliği yapacağını hiç sanmıyorum.

Fakat rahmetli Anayasa Profesörü Orhan Aldıkaçtı’nın dediği gibi “Burası Türkiye. Burada bir bakarsınız en zayıf ihtimal en kuvvetli, en kuvvetli ihtimal de en zayıf olabilir.”
Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51