banner6

Tekstil sektörü dönüşümde öncü

Çevreci ve sürdürülebilir üretim Avrupa Yeşil Mutabakatı ile hız kazandı. Tekstilin başkenti Bursa’da sektör temsilcileri ihracattaki güçlerini korumak amacıyla sürdürülebilirlik alanında öncü oluyor.

Tekstil-Hazır Giyim 31.08.2021, 01:19 31.08.2021, 01:36
Tekstil sektörü dönüşümde öncü

İklim değişikliğiyle gündeme gelen çevreci ve sürdürülebilir üretim çalışmaları Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı ile hız kazandı. Dönüşüme hızla adapte olan Bursa’daki tekstilciler çalışmalarıyla tekstilin değişiminde örnek oluyor.

Türk iş dünyası etkilenecek
Avrupa Birliği’nin çevre ve üretimle ilgili hedefleri Türk iş dünyasını da fazlasıyla etkileyecek, özellikle de bir sanayi şehri konumundaki Bursa’yı.
İlk adımı atan sektör
Diğer sektörlerden önce harekete geçen tekstil, döngüsel ekonomi ve Yeşil Mutabakata hızla adapte olmak için sürdürülebilirlik konusunda ilk adımı atan sektör oldu.
Avrupa’nın ikinci büyük ihracatçısı
Avrupa’nın ikinci, dünyanın ise beşinci büyük ihracatçısı konumunda olan Türkiye, ihracattaki gücünü korumak için sürdürülebilir tekstil vizyonunu tabana yaymak istiyor.
Dönüşüm başladı
Su ayakizi en yüksek sektörlerden olan tekstilde sürdürülebilir üretime geçiş için altyapı ve üretimde karbon salımını en aza indirmek için çalışmalar süratle başladı. 
Dönüşemeyenler kaybedecek
Sürdürülebilirlik kriterlerine ve döngüsel ekonomiye uyum     sağlayamayan firmalar Avrupa Birliği ile ticarette büyük zorluklar yaşayacak.
Ulusal gelir artacak
Türkiye’nin yeşil ekonomiye geçişiyle ulusal gelirin yüzde 2,8’i oranında artarken, cari açıkta yüzde 13, karbon emisyonlarında yüzde 21’e yaklaşan düşüş bekleniyor.
 

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51