banner6

25.01.2022, 00:28

TEKNOKENTLER 3)

Ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşması için en önemli unsurlardan birinin AR-GE olduğunda herkes hemfikir. Bu konuda üniversitelerimiz başta olmak üzere, pek çok şirket ve kurum çalışmalar yapıyor. Bunlardan bir bölümünü geçen yazımda kısa tanıtımlar yaparak sizlerle paylaşmıştım.

Günümüz dünyasında tüm ülkeler dünya ekonomisinde yer bulmak, mümkünse kademe yükselmesi yapmak istiyorlar. Ülkemiz girişimci insan gücü potansiyeli ile bu yarışta çok önemli hedefler belirledi. Bunun az da olsa bazı sonuçlarını da almaya başladı. Örneğin İHA ve SİHA’lar. Bunlara, Elektrikli Otomobil Girişimini de katabiliriz.

Yalnız bunlar değil tabii. Daha yüzlerce konuda, değişik kuruluşlarda Ar-Ge çalışmaları sürdürülüyor. Bazılarını yakından izliyorum. Çağdaş iletişim koşullarının verdiği imkânlarla, yetişmiş personelle güzel sonuçlar da elde ediliyor. Temennim daha fazla kuruluşun bu yönde çalışma yapmalarıdır. Devletin de değişik teşvikleri var. Üreticiler bunlardan yararlanıyorlar. Teknokentlerden az bir kısmı ile ilgili olarak geçen hafta özel tanıtımlar yapmıştım. Bunlara birkaç girişimi daha ilave ederek bu konuyu şimdilik tamamlamak istiyorum. Önümüzdeki dönemlerde de tanıtımları, bilgilendirmeleri zaman zaman yapacağım.

Antalya

Teknokent – Antalya:

Bilişim ve yazılımdan imalata, uzay ve havacılıktan gıdaya pek çok bilim ve endüstri alanında faaliyetlerin gelişimini destekliyor ve ülkemizdeki girişimlerin uluslararası bir vizyona sahip olması için çalışıyor.

Ata Teknokent - Atatürk

Üniversitesi – Erzurum:

Üniversite bünyesinde çalışmalar yaparak; dünya çapında, farklı pazar alanlarında rakiplerini geride bırakacak teknolojilerin girişimcilere sunulmasını sağlıyor. Bu teknokentin bünyesinde bulunan kuruluşların %52’si yazılım firması. Enerji ve hayvancılık diğer alanlar.

ATAP Anadolu Teknoloji

Araştırma Parkı - Eskişehir: Anadolu Üniversitesi ve önderi olduğu vakıflarla birlikte, Eskişehir Sanayi Odasının katıldığı bir girişim grubu olarak 1996 yılında hizmete başladı. 510 dönümlük bir arazide faaliyetlerini sürdürüyor.

Bilişim Vadisi – Kocaeli:

Gebze Muallimköy’de bulunan, %35 TÜBİTAK desteği ile kurulan Bilişim Vadisi; Türkiye’nin inovasyon ve teknoloji tabanlı büyümedeki yeni merkezi olarak tanımlanıyor. Toplam 4 etapta tamamlanması planlanan Bilişim Vadisi, Türkiye›nin baştan uca ve entegre ilk kuluçka ekosistemi olarak gelişmesini sürdürüyor.

Cumhuriyet Teknokent - Cumhuriyet

Üniversitesi – Sivas:

Valilik, Belediye Başkanlığı, Üniversite, Ticaret ve Sanayi Odası, Üniversite Vakfı ve Bilkent Siberpark iş birliğinde 2007 yılında kuruldu. Şirketleri gelişime yönlendirerek; inşaat, veterinerlik, makina sanayi ve daha pek çok alanda pazarın önemli rakipleri haline getiriyor. KOBİ’ler için de onları öne çıkaracak çalışmalar yapıyor.

Çukurova Teknokent - Çukurova

Üniversitesi – Adana:

Bölgesindeki Üniversite ve Sanayi iş birliğinin en etkin şekilde sağlanmasını amaçlayan teknokent, 2004 yılında üniversite bünyesinde kuruldu. Gelişimin ve değişimin odak noktası olarak, ticari başarıyı arttırmayı hedefliyor. TEYDEP destek programlarıyla üretim kalitesini yükseltecek gelişmelere yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Geleceğimizin güzel olmasını sağlamak için, yüksek yetenekli TEKNOKENT’lerimizin daha da artmasını diliyorum...

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51