banner6

29.06.2021, 00:00

Sürdürülebilir kalkınma amaçları

Ulusal ve uluslararası sorunları konuşup tartışırken hep; “ORTAK AKIL” “ORTAK HEDEF” der dururuz.
Buyurun size; UNDP (United Nations Development Programme)’nin yani Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın belirlediği 17 başlıkta Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları. İşte ortak akılla ortaya çıkmış ortak hedefler. Şimdi insanlığa düşen bu hedeflere ulaşmak için ortak ve bilinçli hareket edebilmektir. Hayatı yaşarken; yaptıklarımız, yapmadıklarımız ve yapamadıklarımız hedeflere ulaşmakta etken olacak.


Bu hedeflere ulaşmak ve neyi, nasıl yapacağımızı belirlemek için bireyler olarak araştırabileceğimiz gibi çatı kuruluşlara da danışarak yapacaklarımıza yön verebiliriz. Kalkınma amaçlarına ulaşmak için; ülke yönetiminden başlayarak kamu kuruluşlarına, üniversitelere, özel kuruluşlara ve sivil toplum kuruluşlarına büyük görevler düşmektedir. İsmini ansalar da bahsettiğim birçok kurumun olan bitenden çok haberi yok ancak büyük bir ilgi ve merak uyandırdığı da çok açık.
Hedeflere ulaşmayanları çok büyük tehditlerin, ulaşanları da çok büyük fırsatların beklediğini söyleyebilirim. Bizim ülke olarak bugüne kadar ıskaladığımız ve gerçekleştiremediğimiz çok konu oldu ama bunu ıskalama şansımız inanın yok. Önümüzdeki yazılarımda ana başlıkları ve detaylarını paylaşacağım.
ÖZELLLİKLE İHRACAT YAPAN KURULUŞLAR BU KONULARA HEMEN ÇALIŞMAYA BAŞLAMALILAR.
Çokça söylenen bir deyiştir, “Geleceği tahmin etmenin en güvenilir yolu onu inşa etmektir”, öyleyse haydi kolları sıvayalım…
Saygılarımla

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51