banner34

banner50

banner6

06.09.2021, 22:49

Şu Çılgın Türkler

Müthiş bir kitap. İsmi “Şu Çılgın Türkler.” 50 senelik bir araştırma sonunda tamamı belgelere dayanan, coşkulu anlatımı ile gururumuzu okşayan bir eser. Rahmetli tarihçi yazar Turgut Özakman imzası ile ilk 2005 yılında yayınlandı. Hala okumayanlar varsa mutlaka okumalarını, okuyanların tekrar okumasını tavsiye ederim. 
Kurtuluş Savaşı yıllarını anlatıyor. Ve okurken tüyleriniz diken diken oluyor.
Başta İngilizler olmak üzere, birçok Avrupa ülkesinin, Türkiye ve Türklere bakış şeklini, zayıf anlarımızda sıklıkla ortaya çıkan emellerini, emperyalizmin gerçek yüzünü anlatıyor. Bugün yaşananları daha iyi değerlendirmek adına, hatırlanması, asla unutulmaması gerekenleri anımsatıyor. 
Daha ötesi de var. O dönemde yaşananların insanı daha çok yaralayan kısmı. Türkiye’de doğmuş, kendine Türk diyen, Türk’ün ekmeğini yiyen ama Türk kanı taşımayan sütü bozuk işbirlikçiler. Üç kuruş şahsi menfaat uğruna ülkesini satmaktan çekinmeyen, vatanı olmayanın her yerde yabancı olacağını düşünemeyecek kadar şerefsiz ve cahil işbirlikçiler.
Kitap bir roman değil. Tam bir tarihi belge.
İnebolu, Ankara, Sakarya ve bütün vatan sathında yaşananların, düşman işgali altındaki İstanbul’un, Anadolu’ya destek mücadelesinin, 600 senelik İmparatorluğu anlayamamış son Osmanlı hanedanının zavallılığının anlatıldığı yüzlerce belgenin çok iyi özetlenmiş, akılcı bir anlatımla sunulmuş olduğu tarihi eserlerin en iyilerinden biri.
Milletinin bağrından çıkan Türk ordusunun ve halkının elbisesiz, süngüsüz, mermisiz, tüfeksiz hatta çarıksız mücadelesi. Kendisinden sayıca iki, mühimmat açısından on misli güçlü İngiliz, Fransız, Yunan ve İtalyan ordularına, Ermeni, Rum çetelerine karşı göğsünü siper eden, kadını ve erkeği ile hatta çocuk yaşta öğrencileri ile isimsiz binlerce kahramanın hikayesi ve kazanılan onurlu zafer anlatılıyor. Bugün üzerinde yaşadığımız vatan dediğimiz 782 bin km2 toprağın nasıl kazanıldığının, nelere mal olduğunun, altında yatan yüzbinlerce şehidimizin, asla unutulmaması gereken ibret dolu gerçekleri.
Türk gençliğine kim olduğunu, taşıdığı 4000 yıllık Türk kanının gücünü hatırlatan, yakın tarihimizin şan ve şeref dolu aynası.
Kurtuluş Savaşı’nın bütün sıcaklığı ile yaşandığı o günler 99 yıl geride kaldı. Ne var ki ne emperyalistlerin emelleri ve planları bitti ne de Türk’ün mücadelesi. O gün yaşananlar tebdili kıyafet içinde yıllardır ve günümüzde de sürüyor.
Bugüne dikkatle bakın. Amerika’sı, Avrupa’sı, Rusya’sı, İsrail’i yine ve her gün ayrı bir hesap peşinde. Anadolu topraklarında yaratmaya çalıştıkları kaos için her argümanı kullanıyorlar. 
Üzerimize gelmek, yeni menfaatler elde etmek, Türkiye’yi bağımlı hale getirmek, güçsüzleştirmek için kaçırdıkları hiçbir fırsat yok. Fesatlık diz boyu.
Menfaat adına satamayacakları hiçbir değer olmayan kansız işbirlikçiler de yine sahnede, yine içimizde. Türkiye’nin ekmeğini yiyip, Amerikalının, Avrupalının dümen suyunda cep doldurma peşindeler. Dünkülerin uzantısı olan bunlar, olgun yaşlarına rağmen geçmişi çabuk unutanlar ve himayelerindeki gençlerin beyinlerini yıkayanlar.

Bizi içlerine alsınlar diye uğraş verdiğimiz Avrupalıyı tanıyoruz değil mi? Elbette zaman değişti, onlar da kendilerini eğitti, belki farklı düşünmekteler ama eminiz ki 1000 yılın Avrupalısının ve onun kurduğu devlet olan Amerikalısının genleri değişmedi. Olsa olsa yüzleri değişmiştir. Kurtuluş Savaşımızı asla unutmayalım. Umalım onlar da unutmasın ki olası gizli niyetlerini gözden geçirsinler.
 

Yorumlar (1)
Fahri Yalnız 3 yıl önce
Sayın Gökçadır avrupalının amerikalinın genlerinin değişmediğini anlıyorum da bizimkilerin Türküm demelerinden utanmalarını utanmalarını anlayamıyorum ,ayrıca rahmetli o büyük tarihçi sayın Turgut Ozakmanın eseri Şu Çılgın Türler defalarca okunması gereken bir tarih
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51