banner6

Türkiye eğitimle Eğitim ‘TEV' ile ilerler

Türkiye eğitimle Eğitim ‘TEV' ile ilerler

Söyleşi 29.07.2019, 21:00 29.07.2019, 21:00
Türkiye eğitimle Eğitim ‘TEV' ile ilerler
Elif Didem DANACIOĞLU


1967 tarihinde merhum Vehbi Koç'un önderliğinde eğitime gönül vermiş 205 hayırsever tarafından bu misyonla kurulan TEV, bugün TEV bursu ile Bursa ve civarında okuyan öğrenci sayısını 32 bine ulaştırdı.

Eğitim görmek isteyen fakat buna maddi gücü yetmeyen ve bu alanda her türlü ilgi ve yardım görmeye değer gençlerin okuyabilmesi için çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden TEV Bursa Şubesi Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Çalışkan, TEV'in Türkiye genelinde kurulduğundan bugüne kadar 250 bin kişiye eğitim bursu verdiğinin altını çizdi.
Bursa'da saygın, tanınmış kişilerden oluşan bir Yürütme Kurulu Heyeti olduğunu ifade eden Mehmet Çalışkan, "Bu heyet Erol Türkün, Celal Gökçen, Burhan Çakır, Erdoğan Bilenser, İbrahim Orhan, Şükrü Akyollu, Erhan Nasyalçın, Osman Nuri Canik, Eser Ceyhan, Şenol Şankaya, Mehmet Şenipek, Ertuğrul Kaplan, Şerif Arı, Cem Çakır, Hüseyin Özdilek, Murat Ahman, Ali İhsan Yeşilova ve Şube Başkanı olarak benim katılımımla oluşuyor.TEV Bursa Şubesinde oluşturduğumuz birde 9 kadından oluşan Kadınlar Heyetimiz var dedi. "Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Meslek Yüksek Okulu, üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine eğitim destek bursları veriyoruz diyen Mehmet Çalışkan, TEV bursu ile Bursa ve civarında okuyan öğrenci sayısının 32 bine ulaştığını söyledi. Türk Eğitim Vakfı bursunu alabilmek için öğrencinin başarılı olmasının altı çizildi. " Türk Eğitim Vakfı, Türkiye'nin Eğitim Vakfı'dır diyen Mehmet Çalışkan ile dünden bugüne TEV'i konuştuk.
Türk Eğitim Vakfı'nı
tanıyabilir miyiz?
Türk Eğitim Vakfı,1967 yılında başarılı fakat maddi gücü sınırlı öğrencilere maddi destek sağlamak amacıyla kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur. 205 iş insanı, akademisyen ve siyasetçi hayırsever hayırsever vatandaşlarımız bir araya gelerek ve bin TL katkı koyarak Türk Eğitim Vakfı'nı (TEV) kurmuşlardır.
TEV ‘in ilk Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Eczacıbaşı'dır. TEV, Türkiye genelinde kurulduğundan bugüne kadar 250 bin kişiye eğitim bursu vermiştir. Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Meslek Yüksek Okulu, üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine eğitim destek bursları veriyoruz. TEV bursu ile Bursa ve civarında okuyan öğrenci sayısı 32 bine ulaştı.
TEV 50 YILI GERİDE
BIRAKTI
50 yılı geride bırakan vakfın bugün ulaştığı noktadan
bahseder misiniz?
50 yılı geride bırakan vakfımızın bugün ulaştığı nokta, ülkesine, gençlerine, değerlerine sahip çıkmanın ve çok çalışmanın örnek bir yansımasıdır.
Eğitime olan sonsuz inancımızla, hedefimizi her -zamankinden daha yüksek tutuyoruz. Genç kuşaklara çağdaş bir Türkiye bırakma arzusundayız.
‘BİR DÜNYA ÇİÇEK'
PROJESİ...
TEV ‘Bir Dünya Çiçek' projesi ile eğitim bursu bağışlarında yeni bir trend başladı.
Yep yeni bir bağış yöntemini hayata geçirdiklerini ifade eden Mehmet Çalışkan,
"Türkiye'nin duyarlı insanlarının TEV aracılığıyla eğitime büyük katkıda bulunacağı bir kanal daha devreye girdi. Artık canlı çiçekler israf olmayacak.
TEV bursuna başvuran her 25 öğrenciden sadece birine destek verebilirken, projelerin hayata geçmesi ile birlikte sayılar katlanarak artıyordedi.
Bursa'da TEV çalışmalarını nasıl sürdürüyorsunuz?
Bursa Şubesi'nin 4 kişilik bir kadrosu var. Tantım, sipariş alma, çelenk hizmeti ve tahsilat işlerini bu kadro ile sürdürüyoruz. Aynı zamanda Bursa'da saygın, tanınmış kişilerden oluşan bir Yürütme Kurulu Heyetimiz var. Heyetin Bursalılardan istediği, Türk Eğitim Vakfı'nın daha fazla desteklenmesinin sağlanmasıdır.
Türk Eğitim Vakfının
gelir kaynağı nelerdir?
TEV'in gelir kaynakları hayırsever ve eğitimin önemine inanmış halkımızın bağışlarıdır. Bugüne kadar 1450'yi aşkın bağışçımız vasiyetleri ile menkul veya gayrimenkul malvarlığını Türk Eğitim Vakfı'na bağışlanmıştır. Bir diğer gelir kaynağı, halkımızın mutlulukların ve kederlerin paylaşıldığı ortamlarda yaptıkları bağışlarıdır. Şubelerimiz aracılığı ile TEV çelengi gönderiyoruz.
TEV'in öğrencilere sağladığı başka imkanlar var mıdır?
Yıl içinde ücretsiz tiyatro, sinemaya gidiyoruz. Tofaş, Yeşim Tekstil, Aktaş Holding fabrika gezisi ve kültürel geziler yapıyoruz.
Bizler aracılığı ile
mesajınız var mı?
Gelin sizde Türk Eğitim Vakfı'nı bağışlarınızla destekleyin, sizinde öğrenim gören bir evladınız olsun.

Sayı: 1210 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51