banner6

Özmen: Gençler varsa Türkiye var!

Elif Didem DANACIOĞLU "Türkiye'nin girişimcilik merkezi Bursa için genç girişimciler kurulu çalışıyor diyen İbrahim Özmen, "Gençler varsa Türkiye var! mottosu ile ilerlediklerinin altını çizdi. Bursa Ticaret Borsası koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren TOBB Bursa Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı İbrahim Özmen, TOBB Doğu Marmara Bölge Başkanlığı'na seçildi.

Söyleşi 02.12.2019, 22:00 02.12.2019, 22:00
Özmen: Gençler varsa Türkiye var!
Elif Didem DANACIOĞLU


"Türkiye'nin girişimcilik merkezi Bursa için genç girişimciler kurulu çalışıyor diyen İbrahim Özmen, "Gençler varsa Türkiye var! mottosu ile ilerlediklerinin altını çizdi.


Bursa Ticaret Borsası koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren TOBB Bursa Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı İbrahim Özmen, TOBB Doğu Marmara Bölge Başkanlığı'na seçildi. Kocaeli ve Bursa TOBB Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanlarının yarıştığı seçimlerde Bursa, Balıkesir, Bilecik, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Düzce illerini kapsayan Doğu Marmara Bölge Başkanlığı görevinde ipi göğüsleyen TOBB Bursa Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı İbrahim Özmen oldu.
İbrahim Özmen, "Bölgemizdeki Genç Girişimci Kurullarımızın başkanlarının oylarıyla seçilmiş olduğum TOBB Doğu Marmara Bölge Başkanlığı görevimde bütün genç girişimcilerimizle önemli işlere imza atacağız. Dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olmayı hedefleyen Türkiye için genç girişimci kurullarımıza büyük sorumluluk düşüyor dedi.
Türkiye'nin girişimci ve sanayi şehri olan Bursa için çok büyük bir avantaj sağlayacak önemli ve büyük projeleri olduğunu ifade eden TOBB Bursa Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı İbrahim Özmen, "Türkiye'nin ve Bursa'nın geleceği gençlerde, genç girişimcilerdedir. Bu anlamda ülkemizin büyük hedefleri doğrultusunda gençlerimizi daha fazla desteklemeliyiz. Bizler, gençlerimizi yeni nesil ticaret anlayışına uygun şekilde projelerimizi hayata geçireceğiz. Bu anlayışıyla Bursa'daki genç girişimcilerimize yönelik ulusal ve uluslararası alanda işbirlikleriyle desteklemekte kararlıyız. Bursa'da daha güçlü bir e-ticaret yapısı oluşturacak eğitim ve destekleme projelerine hız vereceğiz dedi.

Döneminizi ve projelerinizi paylaşır mısınız?
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Bursa Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Kağan Yeşil döneminde Bursa'da girişimci evi projemiz vardı. Belirli lokasyonlar belirlemiştik, fakat o dönem projeyi hayata geçiremedik. En büyük istediğimiz bu dönem girişimci evi üzerinde çalışmalar yürütüyoruz. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Bursa Ticaret Borsası öncülüğünde, yerel yönetimlerimiz, ulusal ve uluslararası alandaki paydaşlarımızla birlikte büyük bir projenin alt yapısını oluşturuyoruz. Bunu çok yakın bir zamanda sizlerin aracılığıyla kamuoyuyla paylaşacağız.
Kocaeli ve Bursa TOBB Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanlarının yarıştığı seçimlerde Bursa, Balıkesir, Bilecik, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Düzce illerini kapsayan Doğu Marmara Bölge Başkanlığı görevinde ipi göğüsledik.Bölgemizdeki Genç Girişimci Kurullarımızın başkanlarının oylarıyla seçilmiş olduğum TOBB Doğu Marmara Bölge Başkanlığı görevimde bütün genç girişimcilerimizle önemli işlere imza atacağız. KOSGEB ile sürekli entegre halinde çalışıyoruz. Girişimci adaylarına eğitimler veriyoruz.

"BURSA GİRİŞİMCİLİK ALANINDA ÇOK GELİŞMİŞ BİR ŞEHİR
"Bursa girişimcilik alanında çok gelişmiş bir şehir diyen İbrahim Özmen, şöyle devam etti: "Yeni hedeflerimiz ve güçlü projelerimizle kentimizdeki girişimciliğin daha da çok ilerlemesini sağlayacağız. Bunun için dijital platformları daha etkin kullanacağız. Dijital platformla genç girişimciler farklı bir boyuta taşınacak. Her alanda nokta atışa hedefleyeceğiz. Türkiye'nin girişimcilik merkezi Bursa noktasında genç girişimciler kurulu çalışıyor. Gençler varsa Türkiye var mottosu ile ilerliyoruz.

BURSA, GENÇ GİRİŞİMCİLERİ DESTEKLİYOR
Özmen, "Türkiye'nin girişimcilik şehri Bursalı genç girişimciler olarak kendimizi her alanda şanslı görüyoruz. Öncelikle Türkiye'ye, hatta dünyaya mal olmuş çok önemli ve küresel çapta iş yapan başarılı girişimcilere sahibiz. Bu bizim için büyük bir avantaj. Bursa iş dünyasına baktığımızda birbirinden önemli başarı hikayeleri olan güçlü sanayicilerimiz var. Devletimizin de bu anlamda biz genç girişimcileri her açıdan destekleyen önemli teşvikleri var. Başımızda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB GGK Başkanımız Ali Sabancı ve Bursa Ticaret Borsası Başkanımız ve aynı zamanda TOBB Yönetim Kurulu üyesi Özer Matlı ve daha pek çok değerli büyüklerimiz var. Bu isimler her zaman bizim yanımızda ve bizleri her anlamda destekliyor, daha güzel işlere imza atmamız için bizi teşvik ediyorlar. Keza her fırsatta biraraya geldiğimiz Bursa Valimiz Sayın Yakup Canbolat ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş, Milletvekillerimiz, BTSO Başkanı Sayın İbrahim Burkay ve daha pek çok değerli büyüğümüz de bizleri destekliyor. Hepsine şahsım, icra kurulu üyesi arkadaşlarım ve binlerce genç girişimci adına teşekkür ediyorumdedi.

GÜÇLÜ PROJELER...
Yeni dönemde hayata geçirecekleri tüm projelerin en önemli yanı yönetim idaresinin tamamen Bursa Genç Girişimcilere ait olacağını ifade eden İbrahim Özmen, "Yeni dönemde projelerimiz ile girişimci ve çeşitli topluluklara KOBİ'lere e-ticaret nasıl kullanılır, ulusalararası platforma nasıl taşınabilir, ticaret sonunda markalaşma sürecini nasıl belirleyebilirler, belirledikleri pazarların gümrük mevzuatlarını nasıl inceleyebilirler, uluslararası e-ticaret alt yapılarına nasıl entegre olabilirler gibi bir çok konuda eğitim verilecek. Girişimci ve sanayi şehri olan Bursa için çok büyük bir avantaj. Bunu biz büyük bir hamle olarak görüyoruz. Bursa'da daha güçlü bir e-ticaret yapısı oluşacak. 2020 yılında girişimcilik akademisi ile girişimci zirvesi düzenlemek istiyoruz. Bursa'daki tüm toplulukları kapsıyor. Sadece girişimci yada girişimci adaylarını değil, gençleri, kadınları, dez avantajlı grupları, çiftçileri ve hatta tüm STK'ların faydalanabileceği bir yapıyı Bursa'ya kazandırmayı hedefliyoruz dedi.

Sayı: 1227 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51