banner6

DOSAB'da kümelenmeye öncelik

DOSAB'da kümelenmeye öncelik

Söyleşi 29.04.2019, 21:00 29.04.2019, 21:00
DOSAB'da kümelenmeye öncelik
Elif Didem DANACIOĞLU

DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel, yeni dönemde sanayide dijital dönüşümü ve yükselen bölge ihracatını hedeflediklerinin altını çizdi.

DOSABSİAD, bölgede yer alan firmaların üretimini arttırmak için genç kadrosuyla hedef büyütmeye devam ederken, bir yandan da sanayide dijital dönüşüme vurgu yapıyor. Sanayicisi ve DOSAB adına projeler geliştirmeye devam eden DOSABSİAD, hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile de bölgesine ve Bursa'ya hizmet etmektedir. Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamları Derneği (DOSABSİAD) 17. Genel Kurulda Nilüfer Çevikel, DOSABSİAD'ın yeni başkanı seçildi. Bu kadar güçlü firmaların olduğu bir bölge sanayisinde ilk kadın başkan seçilen Nilüfer Çevikel, başarılı çalışmalarıyla örnek teşkil ediyor. "Evet, 32 yıl sonra ilk defa kadın başkan seçildi diyen DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel, şöyle devam ediyor: "Fakat altını çizmek istiyorum ki, kadın olduğum için seçilmediğimi düşünüyorum. Çünkü son iki dönemde de yoğun bir şekilde çalıştık, hiç bir zaman kadın erkek ayrımı yapmadım. İnşallah benden sonrada kadın sanayiciler artarak devam edecektir. DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel, gelecek için çalışmalarına artan bir ivme ile devam edeceklerini ifade etti. DOSAB'ın Türkiye'de öncü olmuş büyük bir sanayi bölgesi olduğunun altını çizen Nilüfer Çevikel, DOSAB'da yapılan çalışmaları sektör kümelenme çalışmalarıyla uluslararası arenada duyurmaya devam edeceklerini söyledi. Nilüfer Çevikel, ‘Türkiye gibi oldukça sınırlı kaynaklar ile rekabetçi üretim yapmak durumunda olan bir ülkenin kaynaklarını, verimliliği ve yenilikçiliği artıracak şekilde kullanmak zorundayız. Orta ve uzun vadede hedefimiz ‘sanayide dijital bir kültür yaratmak' olmalıdır. Ancak unutulmaması gereken nokta, dijital kültürün bir anda oluşmayacağıdır. Bunun için bütüncül bir hazırlık sürecine ihtiyaç duyulmaktadır. Biz de bu inançla çalışmalarımıza artan bir ivme ile devam edeceğiz dedi. İşte, DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel ile DOSABSİAD üyelerinin Bursa ekonomisine katkısından ve devam eden projelerinden kümelenme çalışmalarına kadar herşeyi konuştuğumuz röportajımız...

DOSABSİAD
Başkanlığınızla
birlikte projelerinizden
bahseder misiniz?
DOSABSİAD'ın 17. Yönetim Kurulu olarak görevi devraldık. DOSAB ve DOSABSİAD'ı daha ileri noktalara taşımak adına çeşitli alanlarda faaliyetlerde bulunmayı hedefliyoruz. Yönetim Kurulumuz bölgenin en kuvvetli sanayicilerinden oluşuyor. DOSABSİAD yeni dönem seçimlerin ardından ilk Ur-Ge projemizi başlatmak üzere gerekli çalışmalar için harekete geçtik. Şuanda giyimlik kumaşla ilgili ilk Ur-Ge'mizi kurduk, başvurularımızı yapacağız. Ardından ev tekstili, otomotiv ve diğer sektörler için çalışmalara başlayacağız. Bu dönem zarfında DOSABSİAD olarak sanayide dijital dönüşüm, Ur-Ge ve kümelenme çalışmaları öncelikli hedeflerimiz arasında olacak. Dijitalleşme ve teknoloji konularında yön veren çalışmalarımız olacak. Sosyal etkinliklerimiz, seminer programlarımız, sosyal sorumluluk projelerimizle devam ediyoruz. Günümüzün hızlı rekabet dünyasında bölgemizde yapılan çalışmaları tekstil ve otomotiv kümelenme çalışmalarımızla uluslararası arenada duyurmaya devam ediyoruz. Bu hedef doğrultusunda yurt dışı gezilerimiz arttırmayı planlıyoruz. İşveren ve çevresindeki köprüyü güçlendirmeyi amaçlıyor, nitelikli iş gücü ara elaman sıkıntısı için formüller üretmeye çalışıyoruz. Mutlaka kadın sanayici kazandırılması yönünde yoğun çalışmalarımız olacak. Kamu kurum ve kuruluşlarıyla öncelikli çok önemli çalışmalar yapmayı düşünüyoruz. İçinde bulunduğumuz günlerde ihracatı arttırma açısından tüm kapıları zorlayacağız. Ur-Ge, fuar çalışmaları ile ilgili hibe desteklerini sonuna kadar kullanmayı deneyeceğiz. İhracatçının adına ne varsa biz bu dönem yapacağız. Bizim devlet destekleri ofisimiz var. Konu ile alakalı fabrika fabrika gezip şuanda destek arıyor. Bursa her yönüyle öncü bir şehir. Mutlak suretle ihracata katkı sağlayacak, sanayicimize ve bölgemize katkı sağlayacak

bütün girişimlerin yapılması yönünde bizim talebimiz olacak.
Sosyal sorumluluk 
projelerinizden 
bahseder misiniz?
DOSAB ve DOSABSİAD iş birliği sürekli devam ediyor. 4 dönemdir yürüttüğümüz ‘Umuda Spor Huzura Skor' projemiz var. Bizler için önemle üzerinde durduğumuz çok özel bir proje. ‘Umuda Spor Huzura Skor ‘projemiz Türkiye de ses getirmiş bir proje. Uluslararası alanlarda ses getirecek yeni projeler üzerinde çalışıyoruz.
SANAYİYE GÜÇLÜ
DESTEK
İhracatı arttırmak adına çalışmalarına yeni projeler ekleyeceklerinin altını çizen Nilüfer Çevikel, şöyle devam etti: "DOSAB, Türkiye'de örnek gösterilen sanayi bölgelerinden biri. Özellikle ihracatta Bursa'nın en önemli OSB'lerinden bir tanesi. Şuanda önümüzdeki yılların alt yapısı tamamlanmış durumda. Bölgenin ihracatta, Bursa veTürkiye ekonomisine katkısının artarak devam edeceğini düşünüyorum. Projelerimiz büyümeye devam ediyor, sanayinin kazandığını arttırmak ve maliyet girdilerini düşürmek istiyoruz. DOSAB, örnek bir bölge.
KÜMELENME
ÇALIŞMALARIMIZ
DEVAM EDİYOR
Nilüfer Çevikel, "Sektör kümelerimiz ile ilgili yeni çalışmalarımız var. Sanayicilerimizle beraber toplantılar gerçekleştiriyoruz. Tek amacımız ihracatımız yükseltmek, cari açığı düşürmek dedi.
İhracatı arttırmak için 
neler yapıyorsunuz?
İhracatı arttırmak için kümelenme çalışmalarımıza ağırlık verdik. Bildiğiniz üzere, bölgemizde devam eden tekstil ve otomotiv kümelenmeleri var. Üyelerimizin ihracatını arttırabilmek ve yeni pazarlar oluşturabilmek amacıyla yeni projeler üzerine de çalışmalar yapıyoruz. Sanayicilerimizle buluşturuyor, ortak çözüm önerileri getiriyoruz.
Sanayinin genel gidişatını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Sadece ülke bazında değil, dünyada da zorlu bir süreçten geçiyoruz.
Ham madde ve enerji maliyetleri çok yükseldi. Pazar alanlarımızı genişletmek zorundayız. İnovatif, doğa dostu ve teknolojik ürünler üreterek farkımızla aşmaya çalışacağız. Ekonomi beklentidir, beklentiyi iyi tutmak lazım.

Sayı: 1198 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51