banner34

banner50

banner6

'Bursa sağlık üssü olmalı

"Bursa sağlık üssü olmalı

Söyleşi 26.11.2018, 22:00 26.11.2018, 22:00
'Bursa sağlık üssü olmalı
Elif Didem Danacıoğlu

"Bursa'yı belli ünitelerin belirli branşlarında öne çıkarmalıyız diyen Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, bunu yapabilirsek eğer Bursa sağlık sektörünün önünün daha da açılacağının altını çizdi.

Sağlık sektöründe özellikle devletin uyguladığı politikalar sonrasında iyileştirme adına bir çok değişikliklerin olduğunun altını çizen Özel Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, özel hastane sayısında artışların bir plan içerisinde ilerlediğini belirtti. "İyi ve kaliteli hizmet sunan her zaman kazanır diyen Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, sağlık sektörünün en önemli sıkıntısının hekim ve hemşire açığı olduğunu söyledi. Sağlık sektörünün büyümesini sürdüreceğini ifade eden Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, genel hastanelerin bir takım uzman branşlarında öne çıkacağını ve iyi uygulamalarıyla sağlık sektöründe sürdürülebilirlik sağlanabileceğini söyledi. "Bursa bir sağlık üssü, sağlık merkezi olmalı diyen Özel Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, sağlık sektörünü ve yatırımları değerlendirdi.

Bursa'da sağlık
sektörünü nasıl
değerlendiriyorsunuz?
Sektörümüzde bir çok değişiklikler yapıldı, özellikle devletin uyguladığı politikalar sonrasında iyileştirme adına bir çok değişiklikler oldu. Etkisi tüm özel ve kamu hastanelerinde kendisini gösterdi. Özel hastane sayısında artışlar devam ediyor, aslında hastane sayısı bir plan içerisinde ilerliyor. Sağlık sektörünün en önemli sıkıntısı hekim ve hemşire açığı. Bursa daha uzmanlaşarak bir sağlık üssü olmalı. İyi ve kaliteli hizmet sunan her zaman kazanır. Güvensizlik üzerine kurulan sistemler olmamalı. Sağlık sektörü büyümesine devam edecek.
Özel hastane
yatırımlarını nasıl
değerlendiriyorsunuz?
İl Sağlık Müdürümüz Dr. Özcan Bey'in ifade ettiği gibi, Bursa'yı belli ünitelerin belirli branşlarında öne çıkarmalıyız. Bunu yapabilirsek eğer, Bursa sağlık sektörünün önü daha da açılacaktır. İstanbul yada Ankara'da bunu yapamazsınız, fakat Bursa uygun bir ilimiz. Bursa bir sağlık üssü, sağlık merkezi olmalı. Sağlık turizmi anlamında sıcak su ve termalde ilk aklımıza gelen ilimiz. Biraz daha uzmanlaşmak, konularında uzman hastaneler olmalı.
Yeni özel hastane
yatırımına ihtiyaç var mı?
Hasta sayılarında düşüş var. Geçmişte yıllık ortalamaya baktığımızda bir insan ortalama 9 kez hastaneye gidiyordu, bu aralık azalacak gibi görünüyor. Hasta katkı payı ve ek ücretlendirilmeden kaynaklı bir miktar sıkıntı var.
"ÖZEL HİZMET SUNAN
İŞİNİ KAYBETMEZ
Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, şöyle devam ediyor: " Hastanenizde kaliteli hizmet sunarsanız o zaman doğru bir iş yaparsınız. Hizmet sektöründe özel hizmet sunan işini kaybetmez. Uzman seviyesinde iş üreten yerlerde de kalite vardır, tabi ki uzmanlığı nasıl değerlendireceğinizde önemli. Günceli takip eden doktor ve sağlık personeli şart. Gelişmenin sonu yok, kaliteli uzman bilgili uzmandır.
Devlet desteklerini nasıl
değerlendiriyorsunuz?
Hükümetin sağlık sektörüne destekleri devam ediyor. Yetkim olsaydı, her branşın alt branşların da dahil olduğu güncel işleri takip eden Türkiye geneline yön verecek işler çıkarmalarını sağlardım. Ülkedeki tüm sağlık branşlarında sorunları ortaya koyardım.
Sağlık sektörünün
büyüme oranını nasıl
değerlendiriyorsunuz?
Sağlık sektörü büyümesini sürdürecek. Genel hastaneler bir takım uzman branşlarında öne çıkacaklar. Bir hastane tüm branşlarıyla anılmamalı ancak iyi hekimlerin güncel bilgileriyle ve iyi uygulamalarıyla sağlık sektöründe sürdürülebilirlik ve başarılar sağlanabilir.
Yalın Hastane kavramını
anlatır mısınız?
Yolculuğumuza ‘Yalın Felsefe' anlayışı ile başladık. Türkiye'nin birçok yerinde hizmet sektöründe yalın mantıkla düşünmeyi eğitimlerimizle veriyoruz. Her yıl Yalın Hastane Kongresi düzenliyoruz. Yalın mantık; süreçler izlenerek verimliliği nasıl en üst düzeye çıkarırız, israfları nasıl önleriz, güvenlik önlemleri... İsraf sıfır olmalı. Özel Medicabil Hastanesi, günümüz modern tıp anlayışına göre sağlık süreçlerinde ‘sıfır' enfeksiyon, hızlı iyileşme ve hastaneye aynı şikayet ile geri dönüşü ‘sıfır'a indirme konusundaki hedeflemiş olduğu stratejileri ile hareket ediyor. 8 yıl önce kaliteli hizmet vermek için yola çıktık. Yalın Hastane uygulamasıyla önemli bir aşama kaydettik. Bizim hedefimiz en başından beri bulunduğumuz şehirde, bölgede, ülkemizde ve uluslararası düzeyde referans olabilmek. Hastanemizdeki tüm personelimiz de aynı düşünceyle hareket ediyor. Biz de bu çerçevede sağlık konusundaki bilgi becerimizi, düşüncelerimizi, birlikteliğimizi sağlayıp örnek bir kuruluş haline geleceğiz. Özel Medicabil Hastanesi olarak hastalarımızı ve çalışanlarımızı memnun etmeyi hedefliyoruz. Bu yolda hep birlikte hareket ediyoruz. Sağlık yatırımları gün geçtikçe artıyor. Sağlık yatırımlarının içerisine sağlık turizmi de eklenmeli. Türkiye'de sağlık hizmetleri birçok ülkeye göre kaliteli, hızlı ve güzel sonuçlar sunuyor, fakat yeteri kadar duyuramıyoruz. Sağlık sisteminin genelinde eksiklikler olduğunu düşünüyorum.Kaliteli hizmet ve doğru doktor var, ama hemşire eksikliği ve nitelikli personel eksikliği var. Kaliteli hizmetin değerlendirilmesinin şart olduğunu düşünüyorum. Hastanemizin hedefi sıfır enfeksiyon, en kısa sürede hastayı iyileştirerek taburca etmek ve sürdürülebilir kaliteli hizmeti vermek. Sağlık yatırımları, yalın felsefe ve yalın hastane felsefesi kavramı içerisinde yenilikçi yaklaşım, kaliteli hizmet, nitelikli personel, binanın fiziki şartları olmak üzere olmalı.
MEDICABIL
YILDIRIM
TIP MERKEZİ
HASTANEYE
DÖNÜŞÜYOR
Medicabil'de
ikinci hastane
kararı aldınız.
Gelişmelerden
bahseder misiniz?
Cerrahi tıp merkezlerinde yapılacak işler yönetmeliklerle sınırlı. Daha fazla hizmet edebilmek için bu kararı aldık. Özel Medicabil Yıldırım Cerrahi Tıp Merkezini hastaneye dönüştürme kararı aldık. Medicabil Yıldırım Cerrahi Tıp Merkezi'nin hastaneye dönüşümü tamamlandığında yoğun bakım ünitesi ve yeni doğan yoğun bakım ünitesi eklenerek, hasta yatak sayısı artacak ve her türde yapılacak cerrahi operasyonlar fazlalaşacak. Medicabil Yıldırım Cerrahi Tıp Merkezi'mizin hizmete girmesinden bu yana geçen 1 yılda bölge halkından ve Bursalılardan yoğun ilgi gördük. Bu bizleri memnun ederken, hemşerilerimize daha entegre hizmet verebilmek için tesisimizi hastaneye dönüştürme kararı aldık. Önümüzdeki günlerde başlayacak olan ve birkaç ay içerisinde tamamlayacağımız çalışma ile hastanemiz Yıldırımlılara ve bölge halkımıza, İnegöl'den Yenişehir'e ve İznik'e kadar olan bütün ilçe halkına da hizmet vermeye devam edecek. Özel Medicabil Yıldırım Cerrahi Tıp Merkezi'nin hastaneye dönüşümü ile birlikte 15 branşta 25 doktor, 26 yatak, 2 ameliyathanenin yanı sıra 100'ün üzerinde sağlık personeli ile hizmet verecek. 550 kişi çalışanımız var.

Sayı: 1176 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51