banner34

banner50

banner6

Zorlu Holding’den kurum içi inovasyona destek

Zorlu Holding’in sürdürülebilirlik vizyonu Akıllı Hayat 2030’un kritik süreçlerinden biri olan, kurum içi girişimcilik programı Parlak Bi’Fikir’in ikinci döngüsü kapsamında, final jüri değerlendirmesinin ardından yatırım görüşmesi yapmaya hak kazanan dört takım açıklandı. 

Şirketler 27.04.2021, 01:04 29.04.2021, 16:29
Zorlu Holding’den kurum içi inovasyona destek

Parlak Bi’Fikir programına gelen 700’ü aşkın fikir arasından seçilerek tohum yatırım alan 8 proje takımı, 15 Nisan 2021 Perşembe günü, nihai yatırım almak için Jüri karşısında sunumlarını gerçekleştirdi. Zorlu Grubu hissedarları, Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül, Vestel Ventures Yönetim Kurulu Üyesi Mümin Cengiz Ultav, Zorlu Holding Grup ve Sektör Başkanlarından; Vestel Şirketleri Grubu Başkanı Turan Erdoğan, Zorlu Tekstil Grubu Başkanı Necat Altın, Zorlu Enerji Grubu Başkanı Sinan Ak, Maden Grubu Başkanı Orhan Yılmaz, İnsan Kaynakları Grubu Başkanı Necmi Kavuşturan, Mali İşler Grubu Başkanı Cem Köksal, Bilgi Teknolojileri Grubu Başkanı Murat Zeren, Vestel Ventures Genel Müdürü Metin Salt, S360 CEO’su Kerem Okumuş ve Tiko CEO’su Sina Afra’nın da aralarında bulunduğu birbirinden değerli jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirmenin sonucunda Vestel Ventures ile yatırım görüşmesi yapmaya hak kazanan takımlar belli oldu.

Dört takım yatırım görüşmesi yapacak
Jüri üyelerinin değerlendirmesi neticesinde finale kalan sekiz takım arasından Be Right Back, Geliverio, Ne Ekersen ve Selffix takımları yatırım görüşmesi yapmaya hak kazandı. Takımlardan Be Right Back, oyunculara istediği oyunu, istediği zaman, dilediği cihazdan oynama imkanı sunan bir yazılım geliştiriyor. Geliverio, kargo şirketlerine kolay gönderi deneyimi sağlarken işletmelere dinamik fiyatlama ve hızlı teslimat ile en uygun kargo alternatiflerini sunan bir uygulama üzerine çalışıyor. Yatırım görüşmesine hak kazanan diğer bir takım olan Ne Ekersen, çiftçiler için başta hasat olmak üzere çeşitli akıllı tarım hizmetleri sağlayan bir teknoloji firması olarak öne çıkıyor. Selffix ise elektronik ürünlerin servis ihtiyaçlarını uzaktan çözmeye yönelik bir platformun geliştirilmesine odaklanarak uçtan uca etkileşimi yeniden tasarlayan bir araç olmayı hedefliyor. 

“Kıymetli bir kazanım”
Pandeminin getirdiği belirsizliklere rağmen Parlak Bi’Fikir’in ikinci döngüsünü gerçekleştirdiklerini dile getiren Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül; “Akıllı Hayat 2030 stratejimizin en kritik süreçlerinden biri olan kurum için girişimcilik programımız Parlak Bi’Fikir’de ikinci döngüyü ne mutlu ki tamamlıyoruz. Pandemi döneminde grup olarak inovasyon odaklı yaklaşımı, çeviklik ve hızlı öğrenme gibi meziyetlerimizi daha da geliştirdik. Kazan-kazan yaklaşımıyla; katılımcıların ve hatta Zorlu Grubu’ndaki herkesin hep birlikte öğrendiği, dönüştüğü bir platform, bir süreç söz konusu. Grubumuzda sürdürülebilirliği bir iş yapış biçimine dönüştürmek adına inovasyon gücümüzü ve girişimcilik kültürümüzü daha da güçlendirme yolunda Parlak Bi’Fikir programı gerçekten kıymetli bir kazanım” dedi.
 

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51