banner6

Yeşilova Holding alüminyuma değer katıyor

Bursa’da 47 yıldır yaptığı yatırımlarla alüminyumu katma değerli ihracat ürünü haline getiren Yeşilova Holding, çalışmalarını otomotiv ve raylı sistemler alanına yoğunlaştırdı.

Şirketler 01.08.2022, 23:21
Yeşilova Holding alüminyuma değer katıyor

Bursa’da yaklaşık yarım asırdır yaptığı yatırım­larla alüminyuma değer katan Yeşilova Holding, tecrübesiyle ülke ekonomisine katma değer sağlıyor.

Ali İhsan Yeşilova ta­rafından 1975 yılında kurulan Yeşilova Hol­ding, bünyesindeki 8 şir­ketiyle alüminyum alanındaki çalışmalarını otomotiv, raylı sistem­ler, mobilya, makine, döküm, inşaat gibi sek­törlerde devam ettiriyor.

Pandemiyle birlikte Türkiye’nin Avrupa pa­zarına yönelik değerli bir teda­rikçi konumuna geldiğini kaydeden Yeşilova, geçtiğimiz 1,5 yıl içinde Türkiye alümin­yum endüstrisinin çok değerli bir dönem yaşadığını söyledi.

Alüminyum endüstrisinin Türkiye’de altın çağını yaşadı­ğını vurgulayan Yeşilova, bu süreçte holding olarak sektö­rün ortalama büyümesinin 2 katı kadar bir büyüme kaydet­tiklerini dile getirdi. Yeşilova, “Firmalarımız bu sektörde özel konumlandı. Ciddi anlamda katma değerli ve nitelikli ürünler üretme yönünde yetkinliklerimizi geliştirdik. Özel teknolojiler kulla­narak pek çok fir­manın üretemeyeceği özel nitelikteki ürünleri üretme yönünde uzman­laştık. Şu an itiba­rıyla Türkiye’de otomotiv ve raylı sistemler alanına odaklan­dık, bu alanlarda şirketleştik. Bu alanlarda en başından en sonuna kadar kendi tesisle­rinde üretim yapan yegane iş­letme olduğumuzu söyleyebilirim” dedi.

“Togg’un tedarikçisi olmanın gururunu yaşıyoruz”

Elektrikli araçlarda bataryayı taşıyan, ısı iletkenliği yüksek, mukavemeti çok kuvvetli, sert alaşımlı, alüminyum parçalara ihtiyaç duyulduğunu anlatan Yeşilova, şu bilgileri verdi: “Biz de bu ürünü Türkiye’de ilk üre­ten firmalardan bir tanesi ol­mayı başardık. Sadece bununla sınırlı değil. Alüminyumdan ya çelikten alüminyuma çevirdiği­miz ürünlerimizde yüzde 40-50 arasında hafifletmelere sebebi­yet veriyoruz. Elektrikli araçlar­daki en temel kriter menzil. Bu sebeple aracın hafif olması çok önemli. O anlamda motoru ta­şıyan, aracın titreşim öğelerinin emilimini sağlayan çok sayıda ve çok çeşitli ürünleri üretiyo­ruz. Kendi alanımızda alümin­yumdan yapılmış pek çok otomotiv parçasını Türkiye’de üreten ilk firma olma gururunu yaşıyoruz. Ayrıca Togg’a iki farklı alüminyum parçada te­darikçi olmanın gururunu yaşı­yoruz. İkisi de çok değerli parçalar. Togg’un proje ortağı olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.”

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51