2001 yılında Gürsu Organize Sanayi Bölgesi olarak kurulan ve Kestel 2 No’lu Sanayi Bölgesi’yle birleşmesiyle güç kazanan Uludağ Organize Sanayi Bölgesi 20’nci yılını kutlamaya hazırlanıyor.
244 firması ve 20 bin çalışanıyla, yılda 500 milyon dolar ihracat gerçekleştiren bölge, 2023’te yüzde 100 doluluk oranına ulaşarak, ihracat rakamını 1 milyar dolara yükseltmek istiyor.
Üç yıl önce Gürsu Organize Sanayi Bölgesi (GÜSAB) ve Kestel 2 No’lu Sanayi Bölgesi’nin birleşmesiyle Bursa sanayisine güç katan Uludağ OSB, şehrin doğu yakasına ekonomik ve sosyal anlamda katkı sağlamaya devam ediyor. Kuruluşunun 20’nci yılında Türkiye ve Bursa ekonomisine katkı sağlamayı sürdüren Uludağ OSB, 2021’de pandeminin yaralarını sarmak için çalışmalarına hız verecek.
Bursa’da tarımın önemli merkezlerinden Gürsu’da bulunan sanayi bölgesi, çevreyle barışık bir OSB olma yolunda da önemli adımlar atıyor. Tekstil fabrikalarının ve boyahanelerin yoğunlukta olduğu bölgede, karbondioksit salınımını yüzde 92 oranında azaltmaya yönelik ciddi projeler yürütüyor.
Dünyayla rekabet eden firmalar
Üç dönemdir Uludağ OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Yunus Aydın, görev süresince gerçekleştirdiği başarılı uygulamalarla hem bölge sanayicilerinin hem de Bursa kamuoyunun takdirini topluyor.
Amaçlarının, bölgedeki sanayi kuruluşlarını dünyayla rekabet edebilecek bir yapıya kavuşturup, teknolojik gelişmelere ayak uydurmalarına öncülük etmek olduğunu söyleyen Uludağ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, “Böylece, bölgemizdeki fabrikaları dünyadaki rakipleriyle mücadele edebilecek kadar güçlü ve kaliteli ürün imal eden firmalar haline getirip ihracat rakamlarını yukarı çekmek istiyoruz” dedi.
Aydın bölgenin 2023 hedefleri konusunda ise şunları söyledi; “Yüzde 100 dolulukla, 1 milyar doların üzerinde ihracat rakamına ulaşmış ve 30 binin üzerinde istihdam sağlayan bir bölge olma hedefimiz var.”
Uludağ OSB Türkiye’ye örnek oldu
2020 yılında tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgını süresince her zaman bölge sanayicisinin ve çalışanların yanında olan Uludağ OSB yönetimi, bu anlamda Türkiye’de örnek gösterilir bir konuma geldi.
Pandemi döneminde hem bölge sanayicilerine hem de ülke çapında ihtiyacı olan vatandaşlara erzak ulaştıran Uludağ OSB yönetimi, yine bu dönemde gerçekleştirdiği Sanal Tekstil Fuarı’yla Türkiye’de bir ilke imza attı.
Uludağ OSB’nin gerçekleştirdiği çalışmalardaki başarının anahtarının bölge sanayicileri arasındaki uyum ve işbirliği olduğunu vurgulayan Uludağ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, gelecek yıllarda da bu işbirliğiyle daha da büyük hedeflere yürüyeceklerini dile getirdi.
Yorumlar