banner34

banner50

banner6

Uludağ Havacılık geleceğe uçuyor

Eğitim sektöründe Bursa’ya yeni bir soluk getiren Uludağ Havacılık, sivil havacılık alanında hayata geçirdiği yeni girişimleriyle iddialı.

Şirketler 24.01.2022, 23:08
Uludağ Havacılık geleceğe uçuyor

Semih AYDIN
Gökyüzü tutkunlarının hayallerini gerçeğe dönüştürmek için Mustafa Kemal Atatürk’ün, “İstikbal, göklerdedir” sözünü kendine ilke olarak edinen Uludağ Havacılık, kuruluşundan kısa bir süre geçmesine rağmen sektörde adından söz ettirmeye başladı.Uludağ Koleji ve Yürekli Havacılık kuruluşlarının 27 yıllık tecrübelerini iş birliğine dönüştürerek, güçlerini birleştirmesiyle kurulan Uludağ Havacılık, geleceğin pilotlarını Bursa’da yetiştirmeyi hedefliyor.Uludağ Havacılık’ın proje ve hedeflerini Ekohaber’e anlatan Uludağ Havacılık Genel Koordinatörü Ergün Özçelik ve Kurumsal İletişim Direktörü Sinem Sunaner Azmak, sivil havacılığın Türkiye ve Bursa’da sınıfta kalan bir sektör olduğuna dikkat çektiler. Uludağ Havacılık’ın kuruluş hikayesini anlatan Ergün Özçelik, “Aynı zamanda Uludağ Koleji’nin Yönetim Kurulu Başkanı ve Moğolistan Fahri Konsolosu Çetin Yıldırım ve Yönetim Kurulu Üyeleri Pilot Burak Yürekli, Pilot Onur Umur Yürekli öncülüğünde, Bursa’yı sivil havacılığın merkezi haline getirmek amacıyla bu girişimimizi gerçekleştirdik. Yeni öğrenciler ve pilotları sektöre kazandırmak amacıyla kurduğumuz Uludağ Havacılık çok kısa sürede gerekli belgeleri tamamlayarak uçuş okulu olmaya hak kazandı” dedi.

İşi mutfağında öğrenme fırsatı
Özçelik uçuş okulu belgesi almalarıyla birlikte sunmaya başladıkları hizmetleri ise şöyle sıraladı: “Uçuş tutkunları Uludağ Havacılık güvencesi ve ayrıcalığıyla Bursa, Uludağ, Mudanya semaları üzerinde gezi uçuşları yapma imkanına sahip olacak. Bunun yanında pilot adayları deneyim uçuşları sayesinde, tecrübeli pilotlarımız eşliğinde uçak kullanma fırsatı yakalayarak, pilotaj mesleğiyle tanışabilirler. Böylece bu mesleğe ilgi duyanlar işin mutfağından, yani kokpitten pilotluğu deneyimleme şansı yakalayabilirler.”
Özçelik, kurum olarak havacılık faaliyetlerinde bulunmak isteyen her bireyi uygun şartlar ve önce emniyet ilkesi ile eğitmen pilotları ve filolarındaki uçaklarla buluşturmanın yanında, distribütörlüğünü yaptıkları dünyaca ünlü uçakların satış ve servis hizmetleriyle de sektöre hizmet verdiklerini dile getirdi. Öğrencilerin 45 saat teorik 25 saat uçuş eğitiminin sonunda, başarılı olmaları halinde UPL-U Lisansı almaya hak kazandıklarını aktaran Özçelik, uçağın ardından helikopter eğitimlerine odaklarını söyledi.

Sıra helikopter eğitimlerinde
Türkiye’de bulunmayan Dynali marka helikopterlerin pilotaj ve bakım eğitimlerini Fransa ve Belçika’da alarak ülkemize kazandırdıklarını ifade eden Özçelik, şu anda Türkiye’de UPL-H helikopter eğitimi veren tek kurumun Uludağ Havacılık olduğunu vurguladı. Özçelik, öğrencilerin helikopter eğitimini tamamladıktan sonra UPL – H Lisansı almaya hak kazandıkları bilgisini paylaştı.

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51