banner34

banner50

banner6

Türk Çakal’ı İngiltere semalarında

Coşkunöz Holding iştiraki Fly BVLOS Technology ile İngiliz Flyby Technology arasında yapılan anlaşma ile JACKAL isimli yerli insansız hava aracının İngiltere’ye satışı gerçekleşti.

Şirketler 02.05.2022, 23:03
Türk Çakal’ı İngiltere semalarında

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Dronepark’ta konuşlu Coşkunöz Holding iştiraki Fly BVLOS Technology’nin Maxwell Innovati­ons ile birlikte ürettiği “JACKAL” isimli insansız hava aracı (İHA) ilk ihracat başarısını gerçekleştirdi. Bu satış anlaşmasıyla birlikte Türkiye, tarihinde ilk kez İngiltere’ye tekno­loji katma değeri yüksek bir ürün sa­tışı gerçekleştirmiş oldu. Yüksek hassasiyet ve yüksek teknoloji ge­rektiren İHA üretimi konusunda Türkiye’de önemli bir ihracat başa­rısı gerçekleştirdiklerini söyleyen Fly BVLOS Genel Müdürü Murat Islı­oğlu, “Fly BVLOS olarak geçmişten gelen deneyimlerimizi ve bilgi biriki­mimizi geleceğe aktarıyoruz.

Drone teknolojileri konusunda üretim yapıyoruz. Bu dronelarla il­gili uçuş eğitimleri veriyoruz. Üreti­mini yaptığımız yerli ve milli yazılıma sahip JACKAL isimli insan­sız hava aracımız, asgari 15 kg yük taşıyabiliyor ve 130 kilometre men­zilde uçuş gerçekleştirebiliyor. Dünya ticaretinde ve katma değerli teknolojide üst sıralarda olan İngil­tere’ye bu ilk İHA satışı ile; şirketi­miz ve ülkemiz adına büyük bir gurur” diye konuştu.

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51