banner6

Özbay, eğitimde 33 yıllık tecrübesiyle sanayi için eğitiyor

Özbay Eğitim Kurumları, sürücü kursları, mesleki yeterlilik eğitimi-psikoteknik değerlendirme, iş makinaları operatörlüğü, tehlikeli madde taşımacılığı ve tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı eğitimlerinde 33 yıldır sektörün öncüsü konumunda. 

Şirketler 19.04.2021, 23:00
Özbay, eğitimde 33 yıllık tecrübesiyle sanayi için eğitiyor

Özbay Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi Simge Kaya, tüm sürücü belgeleri, SRC5 ve tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı, orta düzey yönetici- üst düzey yönetici belgeleri, yurtiçi ve uluslararası yolcu ve yük taşıma belgeleri, iş makinaları operatörlük belgelerini vererek karayolu taşımacılığında bir okul haline geldiklerini söyledi. Kaya, eğitim kaliteleri ve alanında uzman kadrolarıyla, Bursa’da bu eğitimleri tek bir çatı altına toplayan tek, Türkiye’de ise sayılı kurumlardan olduklarını vurguladı.

Eğitimli ve nitelikli sürücüler
Güvenli taşıma, nitelikli sürücü ve güvenli trafiğin ancak eğitimle mümkün olacağının altını çizen Kaya, bunun için de Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde çalışma hayatında yapılan her iş için artık bir meslek belgesi olma zorunluluğu olduğunu ifade etti. Kaya, “Ulaştırma ve lojistik sektöründeki firmaların araç sürücülerinin taşımacılık faaliyetinde bulunabilmeleri için yurt içi ya da uluslararası yolcu/yük taşıma belgelerini (SRC1-2-3-4) alması zorunlu. Bu belgeleri alan sürücülerin güvenli araç kullanmalarını sağlayan, özel geliştirilmiş test yöntemleri kullanılarak sürücülük kapasitelerinin teşhis edildiği Psiko-Teknik Raporu da almaları gerekiyor. Bu belgeleri olan sürücü Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından hazırlanan ilgili Ulusal Yeterlilikler kapsamında teorik ve performans sınavına katılarak Mesleki Yeterlilik Belgesini de alıyor. Bu belgeler sadece ilgili Bakanlıklardan yetki almış kurumlar tarafından verilebiliyor. Böylece bu mesleği icra eden, profesyonel, donanımlı, iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerine uyan, araç kontrolü ve çevre koruma tedbirleri konusunda bilgili bir sürücü haline geliyor” dedi. 

“Belgesi olmayan cezalandırılıyor”
SRC Belgesi ve Psikoteknik Raporu olmayan sürücülere yol kenarı denetimlerinde cezai işlemler uygulandığını ve tehlikeli madde taşımacılığı yapan, bünyesinde tehlikeli kimyasallar bulunduran, gönderen, paketleyen ve yükleyen firmalarda sürücülerin de SRC5 Belgesi ile taşıma yapmalarının zorunlu olduğunu ifade eden Özbay Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi Simge Kaya, “Ayrıca bu firmaların tehlikeli maddeler konusunda ADR standartlarına hakim bir Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı’ndan da hizmet almaları gerekiyor. SRC5 Belgeli sürücü çalıştırmayan ve TMGD bulundurmayan firmalara Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nca yapılan denetimlerde para cezaları uygulanıyor. Taşımacılık faaliyetinde bulunan firma yöneticilerinin mesleki belgeleri ise Orta Düzey Yönetici Belgesi ve Üst Düzey Yönetici Belgesi. Kısaca ODY, ÜDY olarak ifade edilen belgeleri bulundurmayan yöneticiler için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nca cezai işlemler uygulanıyor” şeklinde konuştu. Bursa’nın ilk sürücü ve iş makinaları operatör yetiştirme kurslarından biri olduklarını söyleyen Özbay Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi Simge Kaya, tüm sürücü belgelerinin yanı sıra ağır vasıta, motosiklet, greyder, forklift, beko-loder, ekskavatör, tavan vinci, mobil vinç, manlift, silindir, elektrikli transpalet ve çekme araçları eğitimleri verdiklerini ifade etti. 
 

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51