Abone Ol
Reklam Ver
  • Künye
  • İletişim
8 °c
Bursa
10 ° Pts
7 ° Sal
1 ° Çar
2 ° Per
25 Ocak 2021 - Pazartesi
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Giriş Yap
Ekohaber - Bursa'nın Ekonomi Gazetesi
  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekohaber TV
  • Sektörler
    • Bilişim
    • Eğitim
    • Enerji-Madencilik
    • Finans
    • Gıda-Tarım
    • Hizmet
    • İnşaat
    • Kimya
    • Lojistik
    • Makina
    • Mobilya
    • Otomotiv
    • Perakende
    • Sağlık
    • Tekstil-Hazır Giyim
    • Turizm
    • Diğer
  • Şirketler
  • Röportajlar
  • Diğer
    • Aykırı Fikirler
    • Dünya
    • Eko Kulis
    • Enerji Güncesi
    • İnceleme
    • İş Hayatına Doğru Bakış
    • İş’te Hukuk
    • İş’te Kadın
    • Kaliteye Yolculuk
    • Medya Kulis
    • Şirket Doktoru
Ekohaber - Bursa’nın Ekonomi Gazetesi
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
REKLAM
Ana Sayfa Gündem

Örnek Yemek geleneksel lezzetleri geleceğe taşıyor

Editör Editör
Kasım 23, 2020
Gündem, Şirket Haberleri
16
0
Örnek Yemek geleneksel lezzetleri geleceğe taşıyor
REKLAM
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşGönder

SEMİH AYDIN

Bursa’nın önemli lezzet duraklarından olan Abidin Usta’nın hikayesi 1967 yılında Tuz Pazarı’nda esnaf lokantası açmasıyla başladı. 1986 yılında Fomara’daki şubesinde Örnek Yemek Sanayi adı altında kurumsal catering hizmeti vermeye başlayan firma, şu anda Panayır Mahallesi’ndeki 25 bin kişi kapasiteli yemek üretim tesisinde faaliyetlerini sürdürüyor.

Örnek Yemek’in ikinci kuşak temsilcisi ve Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Şakir Özen, Örnek Yemek’in başarısının sırrının kurum kültüründe yattığını söyleyerek, bunun temelinin kurucuları Abidin Özen tarafından atıldığını dile getirdi.
Panayır Mahallesi’nde 4 bin metrekare kapalı alana sahip yemek üretim tesisinde her gün 220 noktaya yemek taşıyan Örnek Yemek, bir grup firması olarak yemek sektörünün çeşitli alanlarında da faaliyetlerine sürdürüyor. Örnek Yemek’in 1986 yılında Fomara’daki binasında catering sektörüne giriş yaptığını söyleyen A. Şakir Özen, sanayinin gelişmesiyle birlikte üretim tesislerini Panayır Mahallesi’nde 4 bin metrekare kapalı alana sahip binaya taşıdıklarını dile getirdi. Özen, “Fomara’daki yerimizde şu anda Abidin Usta’nın bir şubesi faaliyetine devam ediyor. Panayır Mahallesi’ndeki tesisimizde 170 çalışanımızla, günlük 18 bin kişiye yemek ulaştırıyoruz” diye konuştu.

Başarının anahtarı: kurum kültürü
Örnek Yemek’in uzun yıllara dayanan başarısının altında kurum kültürünün yattığını kaydeden Özen, “Rahmetli Abidin Bey özellikle kendi yetiştirdiği ustalarla işine devam etmiş. Bu ustaların sürekli genç arkadaşları işin içine dahil etmesiyle birlikte sistemimiz kurulmuş oldu. Bunun yanı sıra uzun yıllara dayanan ilişkiler, yemeklerin lezzeti ve hizmetimizin kalitesi, bizim Bursalıların lezzet durakları arasında yer almamızı sağladı” şeklinde konuştu. Tüm dünyayı ve Türkiye’yi derinden etkileyen pandemi dönemi hakkında da açıklamalarda bulunan Özen, salgından ilk olarak Abidin Usta grubunun etkilendiğini söyledi. Yaz döneminde yaşanan normalleşme döneminde işlerin bir süre düzenlendi ancak vakaların artmasıyla birlikte yeniden bir daralma yaşandığına işaret eden Özen, “Bu salgını atlatırsak inanıyorum ki tüm sektörlerin önü açılacaktır. Türkiye’nin özellikle Bursa’nın önünün daha da açık olacağına inanıyorum. Bursa’da inşaatı devam TOGG Fabrikası ve TEKNOSAB var. Bunların tamamlanmasının endüstriyel yemek sektörüne de ciddi pazarlar açacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.
Özen doğru fiyatlandırmanın önemine dikkat çekti
Pandemiyle birlikte işini layıkıyla yapan, sağlıklı ve hijyenik hizmet sunan firmaların ön plana çıktığını ifade eden Özen, “Bu süreç bize bu işin layıkıyla yapılması gerektiğini, doğru fiyatlandırmanın önemini bize net olarak gösterdi. Yemek sadece fiyatla satılan bir şey değil. Hem personel eğitimi hem de sunum hizmetleri bu dönemde oldukça önem kazandı. Biz de Güvenli Üretim Sertifikası alarak, hijyenik ve sağlıklı üretimimize devam ettik” diye konuştu.

2020 yılının endüstriyel yemek sektörü için oldukça zorlu bir yıl olduğuna değinen Örnek Yemek Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Şakir Özen, “Önümüzdeki ay firmaların yeniden fiyatlandırma yapacağı dönem. Hammadde fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar sektördeki firmaları zorladı. Bu anlamda yemek sektörünün iyi bir zamma ihtiyacı olduğunu söyleyebilirim. Firmalar doğru maliyetlerle, kendi fiyatlarını revize etmek zorundalar” dedi.

 

Paylaş3Tweet2Gönder
REKLAM
Önceki Yazı

İNTERSAM dünyaya açılacak

Sonraki Yazı

MARSİFED Başkanı Kaya’dan kredi çağrısı

Editör

Editör

Bursa'nın en çok okunan haftalık ekonomi gazetesi. Bursa Haber, Ekonomi, Dünya, Gündem, Kent, İnceleme, Şirket, Söyleşi, Ekonometri, Finans ve Yurt.

Alakalı Haberler

Sanayide yeni rota savunma ve havacılık
Gündem

Bursa’da sanayi savunmaya yöneldi

Ocak 18, 2021
Sac fiyatları 6 ayda 2 katına çıktı
Gündem

Piyasalar haftaya durağan başladı

Ocak 18, 2021
Sac fiyatları 6 ayda 2 katına çıktı
Gündem

Sac fiyatları 6 ayda 2 katına çıktı

Ocak 18, 2021
Sonraki Yazı
MARSİFED Başkanı Kaya’dan kredi çağrısı

MARSİFED Başkanı Kaya’dan kredi çağrısı

Yorumlar

REKLAM

ÇOK OKUNANLAR

Sanayide yeni rota savunma ve havacılık
Gündem

Bursa’da sanayi savunmaya yöneldi

Editör
Ocak 18, 2021
241 desteğe tek tıkla ulaşım
Gündem

Konuta ilgi sürüyor

Editör
Eylül 21, 2020
2021 yılı bütçesi kabul edildi
Haberler

2021 yılı bütçesi kabul edildi

Editör
Kasım 28, 2020
Koronavirüse karşı yeni tedbirler
Haberler

Koronavirüse karşı yeni tedbirler

Editör
Kasım 18, 2020
Yazarlar

2021 Yılı şirketler ve genel hukuk avukatlık asgari ücret tarifesi hakkında

Av. Öztürk Yazıcı
Kasım 30, 2020
Yazarlar

Yeni yıla başlarken (2)

Mürsel Öztürk
Ocak 18, 2021
Vergi rekortmenleri açıklandı
Haberler

Vergi rekortmenleri açıklandı

Editör
Ocak 20, 2021

EkoHaber - Bursa'nın Ekonomi Gazetesi

Bursa'nın en çok okunan haftalık ekonomi gazetesi. Bursa Haber, Ekonomi, Dünya, Gündem, Kent, İnceleme, Şirket, Söyleşi, Ekonometri, Finans ve Yurt.

İletişim:

Adres: Konak Mah. Leylak (120) Sk. Ahmet Osman Bey Apt. No : 20/3 Nilüfer/BURSA
Telefon: 0 224 223 29 29 (pbx)
Email: ekohaber@ekohaber.com.tr

Ana Sayfa - Künye - Abonelik - Reklam - İletişim

2015 - 2020 | ekohaber.com.tr - Bursa'nın Ekonomi Gazetesi

Bursa İftar MenüleriBursa İftar MekanlarıBursa Yılbaşı MenüleriBursa Yılbaşı MekanlarıBursa Düğün SalonuBursa Kına SalonuBursa Nişan SalonuBursa Düğün SalonlarıBursa Fasıl MekanlarıBursa Türkü MekanlarıBursa Bar MekanlarıBursa Gece Kulübü MekanlarıBursa Doğum Günü MekanlarıBursa Kır Düğünü MekanlarıBursa Öğrenci Yurdu MekanlarıBursa Çorbacı MekanlarıBursa Konaklama MekanlarıBursa Eğlence MekanlarıBursa Düğün ve Organizasyon MekanlarıBursa Kahvaltı MekanlarıBursa Canlı Müzik MekanlarıDoğum Günü Kutlama MekanlarıBursa MeyhaneleriBursa Evlilik Teklifi Mekanları
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekohaber TV
  • Sektörler
    • Bilişim
    • Eğitim
    • Enerji-Madencilik
    • Finans
    • Gıda-Tarım
    • Hizmet
    • İnşaat
    • Kimya
    • Lojistik
    • Makina
    • Mobilya
    • Otomotiv
    • Perakende
    • Sağlık
    • Tekstil-Hazır Giyim
    • Turizm
    • Diğer
  • Şirketler
  • Röportajlar
  • Diğer
    • Aykırı Fikirler
    • Dünya
    • Eko Kulis
    • Enerji Güncesi
    • İnceleme
    • İş Hayatına Doğru Bakış
    • İş’te Hukuk
    • İş’te Kadın
    • Kaliteye Yolculuk
    • Medya Kulis
    • Şirket Doktoru
  • Giriş Yap

© 2020 - Tüm hakları saklıdır. EkoHaber - Bursa'nın Ekonomi Gazetesi

Tekrar Hoş Geldiniz!

Hesabınıza Giriş Yapın

Parolamı Unuttum

Yeni Hesap Oluştur

Kayıt olmak için formu doldurunuz.

Tüm alanlar gereklidir. Giriş Yap

Parolamı Unuttum

Parolanızı sıfırlamak için kullanıcı adınızı ya da mail adresinizi giriniz.

Giriş Yap

Add New Playlist