banner6

Matlı Yörsan’a büyük yatırım yapacak

İstanbul Sanayi Odası verilerine göre Türkiye’nin ilk 100 sanayi kuruluşu arasında yer alan Proyem’in sahibi Matlı Holding, süt ve süt ürünleri sektörünün köklü markalarından Yörsan’ı bünyesine kattı.

Şirketler 24.01.2022, 23:54
Matlı Yörsan’a büyük yatırım yapacak

Yörsan’a yaptığı büyük yatırımla adını Türkiye’de duyurmaya hazırlanan Matlı Holding, buradaki üretime 2022 yılının ikinci yarısında başlamayı hedefliyor.

İstanbul Sanayi Odası’nın verilerine göre Türkiye’nin en büyük 100 sanayi kuruluşu arasında yer alan Matlı Holding, yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Bünyesindeki Proyem markasının Türkiye’deki 8’inci üretim tesisini Polatlı’da hayata geçiren ve 9’uncu fabrikasının temellerini Diyarbakır’da atan Matlı Holding, bir yandan da yatırımlarını çeşitlendirecek girişimlerini sürdürüyor.
Geçtiğimiz yıl Keskinoğlu’nun yüzde 20 hissesini alarak buraya ortak olan Matlı Holding, son olarak Türkiye’nin köklü gıda kuruluşlarından Yörsan’ı da bünyesine kattı. Balıkesir’de 2019 yılında kayyum atanan ve iflas davası görülen Yörsan, Temmuz 2020’de iflasına karar verilmesinin ardından icradan satışa çıkarılmıştı. Geçtiğimiz günlerde Susurluk İcra İflas Dairesi tarafından yapılan Yörsan’ın açık arttırmasına tek başına giren Matlı Holding, 150 milyon liralık bedelle, 6 aydır satış süreci devam eden şirketin yeni sahibi oldu.
Yeni yatırımları hakkında açıklamalarda bulunan Matlı Holding Genel Müdürü Önder Matlı, sanayici bir aile olduklarını ve bu yüzden sanayiye yatırım yapmayı sürdürdüklerini ifade etti. Matlı, Yörsan’ı satın almanın kendilerine ihale bedeliyle birlikte toplamda 250 milyon liraya mâl olduğu bilgisini de paylaştı.

“Yatırımlar devam edecek”
Yörsan’ın üretim tesisinin yaklaşık iki yıldır faaliyette olmadığını ve uzun yıllardır tadilat görmediğini aktaran Matlı, buraya ciddi bir yatırım geçekleştireceklerini söyledi. Bu yatırımları etap etap gerçekleştirmeyi planladıklarını kaydeden Önder Matlı, “Süt tesislerindeki teknolojiler her gün gelişiyor. Bunun yanında süt ürünlerindeki çeşitlilik de her geçen gün daha da artıyor. Bu yüzden buraya sürekli yeni yatırımlar yapacağız” dedi.

Yörsan markası yeniden raflarda olacak
Yörsan’ın köklü ve Türkiye’de sevilen bir marka olduğuna değinen Matlı Holding Genel Müdürü Önder Matlı, üretimlerini Yörsan markası altında satacakları bilgisini paylaştı. 
Üretim ve istihdam planlaması hakkında da açıklamalarda bulunan Matlı, “Yörsan’da geçtiğimiz yıllarda 1000 – 1200 kişi civarında çalışan istihdam ediliyordu. Bizim de ilk olarak ulaşmayı hedeflediğimiz istihdam sayısı bu. Bunun yanında 2022 yılının ikinci yarısıyla birlikte yavaş yavaş üretime başlamayı planlıyoruz” diye konuştu.
 

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51