banner6

Durak Tekstil küresel pazarda büyüyor

Zengin dikiş ve nakış ipliği ürün portföyü ile ihracat pazarlarında büyümeye dönük güçlü adımlar atan Durak Tekstil, aylık 250 ton üretim kapasitesi ve Ar-Ge çalışmalarıyla sektöre yeni ürünler kazandırıyor.

Şirketler 19.04.2021, 23:03
Durak Tekstil küresel pazarda büyüyor

Durak Tekstil, yaklaşık 50 yıllık sektörel deneyimi ve yenilikçi üretim prensibiyle Türk tekstil sektörüne katma değer sağlamayı sürdürüyor. Teknik ve uygulama özellikleri geliştirilmiş ipliklere odaklanan Durak Tekstil, bu çözümleriyle küresel pazarın talep edilen markalarından biri haline geldi. Türkiye’nin ilk polyester nakış ipliği üreticisi olan Durak Tekstil, 1972 yılından bu yana yeniliğe yatırım yaparak fark yaratıyor. Firma, üretiminin çoğunluğunu 5 kıtaya yayılmış 70’ten fazla ülkeye ihraç ediyor. Durak Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Müdürü Yiğit Durak, bunun başarıyla yönetilen bir sürecin sonucu olduğunu söyledi. Durak Tekstil’in kurulduğu günden itibaren yeniliklere odaklandığını kaydeden Yiğit Durak, firmanın gelişimi ve yenilikçi çalışmaları hakkında önemli bilgiler verdi.
Durak Tekstil’in günümüzde Bursa ve Çin’deki üretim tesislerinde aylık ortalama 250 ton üretim kapasitesi ile çalıştığını söyleyen Yiğit Durak, Türkiye’nin 81iline yayılmış satış ağının yanı sıra, İstanbul, Avusturya ve Polonya’da satış ofislerine ve 25’ten fazla distribütör ağına sahip olduklarını açıkladı
2020’de pandemiye rağmen yatırımlarını sürdüren Durak Tekstil, makine parkurunu güncelledi. Yiğit Durak, bu yatırım sayesinde üretim kapasitesinin yaklaşık %50 oranında arttığını ve bu sayede müşterilere daha iyi servis süreleri verme imkanına ulaştıklarını ifade etti.

POY yatırımı Durak Tekstil’e üretim esnekliğini arttırdı
Durak Tekstil’in büyüme sürecinde en önemli kilometre taşlarından birini 90’lı yıllarda kurulan POY (filament) tesisi oluşturuyor. POY yatırımı ile hammadde tedarikçilerine bağımlılıktan kurtulduklarını söyleyen Yiğit Durak, sözlerini şöyle sürdürdü; “Hayata geçirdiğimiz POY tesisi, bizi hammadde tedarikçilerine bağımlılıktan kurtarırken, istediğimiz özelliklerde iplikler üretebilme gücü verdi. Özellikle ince iplik tedariki konusunda karşılaşılabilecek sorunları elimine ettik. POY yatırımı ile büyüme yolunda önemli bir virajı döndük” dedi.
“Her zaman yenilikçi bir firma olmakla gurur duyuyoruz” diyen Yiğit Durak, yenilikçi ürünlerin geliştirilmesi ve iyileştirilmesinin firma kültürüne işlediğini vurguladı. Durak, yeni ürün geliştirme ve yeniliklerin sertifikalandırılması süreçlerinde Ar-Ge departmanının büyük faydalarını gördüklerini ve bugüne kadar 19 Ar-Ge projelerinin devlet desteği aldığını açıkladı.
Yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanılıyor
Durak Tekstil’in çevre ve sürdürülebilirlik konusundaki çalışmalarının çok eskiye dayandığını söyleyen Yiğit Durak, kapsamlı bir programa sahip olduklarını kaydetti. Bursa tesisinde tamamen yenilenebilir enerji kullandıklarını aktaran Durak; “Ayrıca, geri dönüştürülmüş hammadde tedarikimizi de tamamen sertifikalı olarak, %100 güvenilir kaynaklardan sağlıyoruz. Tüm polyester ve naylon ürün gamımızı geri dönüştürülmüş alternatifleriyle sunuyoruz. 1 kg iplik üretimi için 30 adet pet şişe kullanarak çevrenin ve kaynakların korunmasına verdiğimiz önemi gösteriyoruz. Sahip olduğumuz ISO Kalite Belgesi, Oeko-Tex belgesi uluslararası çalışma standartlarına uygun olduğumuzu belgeliyor” dedi.

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51