banner6

Bursa Çimento’dan sürdürülebilir bir gelecek için önemli adım

Sektöründe kaliteli çalışmalara imza atan Bursa Çimento, toplumsal konularda da duyarlı kimliğiyle örnek adımlar atmaya devam ediyor.

Şirketler 15.08.2022, 22:30
Bursa Çimento’dan sürdürülebilir bir gelecek için önemli adım

Firma; insan hakları, çalışma standartları, çevre duyarlılığı gibi 10 evrensel ilke çerçevesinde iş dünyasını sorumluluk sahibi ol­maya teşvik eden Birleşmiş Millet­ler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne (UN Global Compact) imzasını attı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Bursa Çimento Genel Müdürü Osman Nemli, insan ve çevre odaklı hareket ettiklerini belirterek, içerisinde bulundukları topluma ve dün­yaya karşı sorumluluklarının bilincinde bir firma olduklarını söyledi.

Nemli, dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik inisiyatifi olan Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imza­layarak, sürdürülebilir kalkınma ve dünya standartlarında iş yapma vizyonuna ver­dikleri önemi bir kez daha gözler önüne ser­diklerine dikkat çekerek, “Firmamızda kadın-erkek fırsat eşitliği, güven, insan odaklılık, etik davranış gibi önemli değerlerin tümüyle yaygın­laştırılmasını ve içselleştirilmesini sağlamak amacıyla önemli adımlar atıyoruz. Bu konuda attığımız adım­ların somut bir karşılığı olarak da Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzala­dık.

Bundan sonra her yıl şirketimizde yaptığımız sürdürülebilirlik ilerleme raporlarını paylaşacağız. Bu bizim için büyük mutluluk” dedi.

Sürdürülebilirlik yaklaşımını her alanda benimseyen bir firma olduklarının altını çizen Nemli, toplumun ve gelecek nesille­rin ihtiyaçlarının sürdürülebilirliğine katkı sağlayacak çalışmalara odaklandıklarını kaydetti.

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51