banner6

Yerli uydu OTTONOM teknolojisiyle test edilecek

Yerli uydunun tasarlanması, geliştirilmesi ve testlerinin yapılması için kurulan milli test merkezinin klimatik test kabinleri, ülkemizin öncü test kabinleri tasarım ve üreticisi OTTONOM Mühendislik Çözümleri tarafından Detail markalı ürünleri ile hayata geçirilecek. GÖKSEL BAŞARAN 2013 yılından bugüne kadar otomotiv, beyaz eşya, havacılık ve savunma sanayisinin ihtiyaç duyduğu Klimatik Test Sistemleri, üretim teknolojileri ve mühendislik-tasarım hizmetleri sunduklarını söyleyen OTTONOM Group Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Özcan, özgün tasarım yetkinliği, yaratıcı kimliği ve başarısı kanıtlanmış tecrübeye sahip ekibiyle Türk sanayisinin mühendislik birikimini ve verimliliğini arttırmak üzere kurulduklarını ifade etti.

Şirketler 07.12.2020, 20:16 07.12.2020, 20:16
Yerli uydu OTTONOM teknolojisiyle test edilecek
Yerli uydunun tasarlanması, geliştirilmesi ve testlerinin yapılması için kurulan milli test merkezinin klimatik test kabinleri, ülkemizin öncü test kabinleri tasarım ve üreticisi OTTONOM Mühendislik Çözümleri tarafından Detail markalı ürünleri ile hayata geçirilecek.

GÖKSEL BAŞARAN

2013 yılından bugüne kadar otomotiv, beyaz eşya, havacılık ve savunma sanayisinin ihtiyaç duyduğu Klimatik Test Sistemleri, üretim teknolojileri ve mühendislik-tasarım hizmetleri sunduklarını söyleyen OTTONOM Group Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Özcan, özgün tasarım yetkinliği, yaratıcı kimliği ve başarısı kanıtlanmış tecrübeye sahip ekibiyle Türk sanayisinin mühendislik birikimini ve verimliliğini arttırmak üzere kurulduklarını ifade etti. Yaşlandırma, termal şok, basınçlandırma, patlatma, vibrasyon, güneş ışığı ve ultraviyole testleri yapabilen Türkiye’nin ilk ve tek evrensel test kabinini ürettiklerinin altını çizen OTTONOM Group Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Özcan, “2023’te Cumhuriyetimizin 100. yılında uzaya gönderilecek yerli ve milli uydumuzun fırlatma sistemi testlerinin yapılacağı Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test (USET) Merkezi’ndeki Klimatik Test Odası firmamız tarafından imal edilecektir. ROKETSAN ile yaptığımız anlaşmalar sonucunda 2021 yılında kurularak testleri yapılmaya başlanacak ve inşallah 2023 yılında ise uydumuz sorunsuz bir şekilde uzaya fırlatılmış olacak” dedi.
Detail Klimatik Test Kabinleri’nin -70 ile +250 derece arasında sıcaklık kontrolü sağlayarak, 10 farklı ömür testi yapılabildiğini söyleyen Özcan, “Birçok sektörde kullanılabilecek bu test kabinlerini üreten ilk yerli üretim firmasıyız. Arçelik, Tofaş, Bosch, BMC, Renault, Ford, Karsan, TAI, TEI gibi sektörün öncülerine hizmet vermekteyiz. OTTONOM Mühendislik Çözümleri olarak devletimizin sunduğu öncelikli alanlarda Ar-Ge projeleri yapmak, sürdürülebilir büyümeyi sağlamak ve ana sanayilere mühendislik hizmeti tedarik edebilmek için işbirliği yapmaktayız” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51