banner34

banner50

banner6

Emirtrans Süblimasyon Baskı Kağıtları 2020'de büyümeye devam edecek

35 yıllık kağıt sektöründe tecrübe ve 15 yıllık teknik tekstil birikimi ile tekstil sektörüne süblimasyon baskı kağıdı üreten Emirtrans, 2O2O yılında da büyümeye devam edecek. Öncellikle Emirtrans firmasını ve sizi tanıyabilir miyiz? Sizi bu sektöre iten başlıca sebepler neydi? Tarihçemizi şöyle anlatmak istiyorum: babam Ahmet Yılmaz 1981'den bugüne kadar kağıt sektörünün içerisinde olup kağıt ve matbaa malzemeleri gibi bir matbaanın ihtiyaç duyabileceği tüm ürünleri tedarik eden firmamız Aymat Matbaa Market faaliyetlerini sürdürmektedir.

Şirketler 28.10.2019, 22:00 28.10.2019, 22:00
Emirtrans Süblimasyon Baskı Kağıtları 2020'de büyümeye devam edecek
35 yıllık kağıt sektöründe tecrübe ve 15 yıllık teknik tekstil birikimi ile tekstil sektörüne süblimasyon baskı kağıdı üreten Emirtrans, 2O2O yılında da büyümeye devam edecek.

Öncellikle Emirtrans firmasını ve sizi tanıyabilir miyiz? Sizi bu sektöre iten başlıca sebepler neydi?
Tarihçemizi şöyle anlatmak istiyorum: babam Ahmet Yılmaz 1981'den bugüne kadar kağıt sektörünün içerisinde olup kağıt ve matbaa malzemeleri gibi bir matbaanın ihtiyaç duyabileceği tüm ürünleri tedarik eden firmamız Aymat Matbaa Market faaliyetlerini sürdürmektedir. Emirtrans Süblimasyon ise müşterilerimizin talepleri doğrultusunda 2O13 yılında kuruldu. Bursa şehri, yüzyıllardır tekstilin dünyadaki önemli merkezlerinden biri. Dijital bazlı üretim, tekstil dünyasının içine girmesiyle beraber bizde bu sektörde olmamız gerektiğini düşündük ve yatırım kararı aldık. Baskı ile ilintili bilgi birikimimiz, iş ortaklarımızın işlerinin kolaylaşmasını sağladı.
Bu sektöre girmeden önce nasıl bir Ar-Ge yaptınız?
Bu sektöre girmeden önce yaklaşık 1,5 yıl süren bir Ar-Ge sürecimiz oldu. Kendimiz makineci olduğumuz için makine yatırımını kendi bünyemizde yaptık. Bugün geriye dönüp baktığımızda en doğru kararın makine teknolojimizin kendi içerimizde oluşuydu. Kimya bu işin en teknik konularından biri; dolayısıyla kendi kimya laboratuarımızda, kağıdımıza ve baskı teknolojimize en uygun lisanslı kimya teknolojimizi geliştirdik. Bu aşama bizi madden ve manen yordu. Rüyalarımda yıllarca kağıt, kimya ve merdane gördüm diyebilirim.
Tekstilde süblimasyon teknolojisinin sağladığı avantajlar ve yaşanan sıkıntılar ile ilgili bilgi verir misiniz?
Tekstilde kullanılan süblimasyon teknolojisi, ilk yıllarında az metrajlı işlerde tercih ediliyordu. İlerleyen yıllarda bu sektörde ciddi bir endüstrileşme yaşandı. Bu endüstrileşme ile hem makineler ekonomikleşti, hem de sarf malzeme fiyatları geri geldi. Ayrıca bu teknoloji sayesinde artık fast fashion markaları çok kısa bir zamanda farklı desen seçenekleriyle üretim yapabiliyorlar.
Kullanıcıların farklı ebat, gramaj ve kaplamalı ürün taleplerine nasıl yanıt veriyorsunuz? Müşteri talepleri doğrultusunda özel üretimleriniz oluyor mu?
Biz 11Ocm enden 32O cm ene kadar geniş bir yelpazede müşterilerimize tedarik sağlıyoruz. Gramaj yelpazemiz de bir o kadar geniş: 22 gr, 35 gr, 4O gr, 5O gr, 55 gr ve 65 gr başlıca satmış olduğumuz seçenekler. 32O cm kağıt sarmak meşakkatli ve hassasiyet gerektiren bir işlem. Biz şükürler olsun ki bu işten alnımızın akıyla çıktık. Geniş en çalışan müşterilerimiz onlara verdiğimiz hizmetten oldukça memnunlar. 22 gr kâğıdımız, hafif desenli işlerde fevkalade renk verimliliği ve netlik sunuyor. Bunun yanında tabii ki lokomotifimiz kendi kaplamalı kağıtlarımız. 45-55-65 gr olmak üzere ana başlıkta 3 tip kağıdımız var.
Ürünleriniz kullanıcılara ne gibi avantajlar sunuyor?
Ürünlerimiz müşteriye öncelikle kalite ve devamlılık açısından fayda sağlıyor. Sunmuş olduğumuz stabil kağıt kalitesi müşterilerimizin almış oldukları bir rengi, 2 yıl sonra da sıkıntısız olarak almalarını sağlıyor. Geniş ürün seçeneğimiz de müşterilerimizin pazarda daha rekabetçi olmaları anlamına geliyor.
Stok durumunuz ve tüm Türkiye sevkiyat koşulları hakkında bilgi verir misiniz?
Mevcut fabrikamızda 25OOm2 alanımız mevcut. Bu alanın 15OOm2'si bizim stok alanımız. Stoklarımızı 1OOO ton altına düşürmemeye gayret gösteriyoruz. Bu bizim en önemsediğimiz ve hassasiyet gösterdiğimiz nokta. Bursa içerinde gönderilerimizi kendi araçlarımızla yapıyoruz. Diğer illere ise anlaşmalı olduğumuz lojistik firmaları ile gönderilerimizi yapıyoruz.
Sektöre makine ve boya tedariki yapıyor musunuz?
Sektöre ihtiyaç duyduğu AXIA marka süblimasyon makineleri tedarik ediyoruz. Epson 5113 kafa sistemi ile desteklenen makinelerimiz, muadilleri ile karşılaştırıldığı zaman fevkalade başarılı diyebilirim. Hem hızlı baskı imkanı hem de sorunsuz mekanik ve sargı sistemiyle emsallerinin en iddialısı. Boya işindeki partnerimiz LUSTRE. Özlü pigment yapısı ile vermiş olduğu renk şiddeti, kuruma hızı müşterilerimizi gayet mutlu kılıyor. Kafa tıkamaması ve ekonomik fiyatlarıyla pazarda lider olmaya aday.
2O19 yılı ekonomik daralmanın devam ettiği bir yıl olarak devam ediyor.
Yılın geri kalanında nasıl bir yol izleyeceksiniz?
Ülkemizde devam eden ciddi bir durgunluk var. İnşaat sektörü ve faizlerin artmasıyla devam eden bir süreç var. Faizler düşmediği sürece iç pazarda işler yoluna girmez.
Biz bu süreçte ihracatı artırmayı veya ihracatçı müşteri ile çalışarak yol almayı sürdüreceğiz.
Kısa ve uzun vadede iş planlarınız nelerdir?
Kısa vade de planımız şu; kaliteli ve stabil üretim yapmak isteyen müşterilere yönelip, onların metrajlarını artırmak. Bu da bizim satış hızımızı artıracak. Uzun vade de ise kapasite artışı için dakikada 3OO metre hızında bir kaplama makinesi tasarlıyoruz. 2O2O yılı içinde faaliyete almış olacağız.

Sayı: 1222 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51