banner6

Deprem virüsten daha tehlikeli

Şirketler 25.01.2021, 20:15 25.01.2021, 20:15
Deprem virüsten daha tehlikeli


GÖKSEL BAŞARAN

Son 10 yılda Mudanya’da yaptığı 1500 konutla, ilçenin çehresinin değişmesine katkı sağlayan Lik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kurt, Mudanya’nın çok güzel bir ilçe olmasına rağmen kent merkezinde ve hatta sahil bölgesinde pek çok eski yapıya da sahip olduğunu ifade ederek, “Çok acilen Mudanya’da kentsel dönüşümün başlaması lazım. Şu an dünyayla birlikte bulaşıcı bir hastalıkla boğuşuyoruz ama deprem bundan çok daha tehlikeli” dedi.

İnşaatla uğraşan bir aileden gelen ve aile büyükleriyle çeşitli şehirlerde inşaatlar yaptıktan sonra 2010 yılında Bursa’ya gelen Mehmet Kurt, Mudanya’nın sağlık, turizm ve lokasyon olarak şehrin çok özel bir bölgesi olduğunu belirtti. Lik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kurt, “Mudanya, ‘Doktorların reçeteye yazdığı bir yer. Ancak kıymeti maalesef yeterince anlaşılamıyor” ifadelerini kullandı.
“Yap-sat mantığı, sat-yapa döndü”
Sektörün bir süredir global bazı sorunların yarattığı sıkıntılarla uğraştığını söyleyen Kurt, 2020 yılında konut kredi faizlerindeki indirimin tarihi bir fırsat olduğunu belirtti. Kurt, “Sektörde uzunca bir yıldır kriz var. 15 Temmuz oldu, Rusya krizi oldu, dövizde ani artışlar yaşandı ve en son pandemi oldu. Aradaki ufak tefek sorunları saymıyorum bile. Bu süreçte ‘yap-sat’ mantığı biraz sat-yap mantığına döndü. Şu an inşaat malzemelerinde yaklaşık yüzde 80 civarında zam var. Müteahhit 100 daire yapabildiği bir arsada şimdi 80 daire yapabiliyor. Bugün alınan daire fiyatlarına 2021’in sonlarına doğru daireler alınamayacak. 2021’in ne olacağı şu an belirsiz. Her şey pandeminin seyrine bağlı” diye konuştu.
“Mudanya’nın her şeyine talibiz”
Bursa’nın birinci derece deprem bölgesinde olduğunu belirten Kurt, inşaatlarını yaparken bu gerçeği atlamadığını, deprem konusunda çok hassas olduğunu belirtti. Kurt, “Ben deprem konusunu çok önemsiyorum ve bina yaparken bu konu üzerinde hassasiyetle duruyorum. Binanın temelinden çatısına kadar her şeyi takip ediyorum. Malzemenin azını değil fazlasını koyan, yaptığı işe güvenen, binaları sağlam yapan bir firmayım. Ancak şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Maalesef vatandaşımız daire alırken deprem konusunda bizim kadar hassasiyetle durmuyor. Vatandaş genelde estetik kaygılarla daire alıyor” diye konuştu.
Mudanya’da acil bir kentsel dönüşüme ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Kurt, sözlerini şöyle tamamladı: “Mudanya’da şu an imar alanlarının tamamı bitti. Çok acilen Mudanya’da kentsel dönüşümün başlaması lazım. Şu an dünyayla birlikte bulaşıcı bir hastalıkla boğuşuyoruz ama deprem bundan daha tehlikeli. Mudanya, kentsel dönüşüm anlamında birçok yerden çok daha önemli ve daha kolay dönüşüm yapılabilecek bir yer. Çünkü burası bir sahil kenti. Biz Mudanya’nın sadece kentsel dönüşümüne değil her şeyine talibiz.”

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51