banner6

Bursa Beton'dan tüketicilere uyarı

Beton denildiğinde ilk akla gelen firma olan Bursa Beton'un Genel Müdürü Barbaros Onulay, kaliteli betonun önemine ve vatandaşların konut tercihinde nelere dikkat etmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Güvenli yapılar için kaliteli betonun kullanılması ön şartı olduğunun unutulmaması gerektiğine işaret eden Onulay, neler yapılması gerektiği hakkında şu ifadeleri kullandı; "Betonun niteliği, dayanıklılığı, hazır betonun gerekliliği ve yaygın kullanımı deprem kuşağında bulunan ülkemizin dikkat etmesi gereken en önemli unsurlar arasındadır.

Şirketler 02.09.2019, 21:00 02.09.2019, 21:00
Bursa Beton'dan tüketicilere uyarı
Beton denildiğinde ilk akla gelen firma olan Bursa Beton'un Genel Müdürü Barbaros Onulay, kaliteli betonun önemine ve vatandaşların konut tercihinde nelere dikkat etmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Güvenli yapılar için kaliteli betonun kullanılması ön şartı olduğunun unutulmaması gerektiğine işaret eden Onulay, neler yapılması gerektiği hakkında şu ifadeleri kullandı; "Betonun niteliği, dayanıklılığı, hazır betonun gerekliliği ve yaygın kullanımı deprem kuşağında bulunan ülkemizin dikkat etmesi gereken en önemli unsurlar arasındadır. Bir yapının tasarımından sonuçlanmasına kadar geçen süreçte tüm ögeler ayrı ayrı öneme sahip olmakla birlikte, malzeme olarak beton özellikle 1999 yılında meydana gelen deprem sonrasında en önemli unsur haline gelmiştir. 99 Depreminin ardından bölgede yapılan çalışmalar ve uzman raporları incelendiğinde, yıkılan yapılar için mühendislik hizmetinin alınmadığı ve bununla birlikte malzeme kalitesinin yıkımda başrolü oynadığı ortaya çıkmıştır. Hazır betonun bir mühendislik altyapısı olmadan ve etik kurallara dikkat edilmeden üretilmesi durumunda, geçmişte yaşanılan tarifsiz acıların tekrar yaşanması kaçınılmazdır. Hazır beton firmaları "Üretici olarak kaliteden sorumlu olmakla birlikte, standartlara uygun beton üretilmesi ve inşaatlarda doğru beton uygulamalarının gerçekleştirilmesi, "Uygulayıcı ve "Denetleyici mekanizmaların sağlıklı işlemesiyle sağlanabilir. Oturduğumuz evler, çalıştığımız ofisler ya da yaşadığımız tüm mekânların güvenliği, bu 3 faktörün doğru bir şekilde bir araya gelmesiyle mümkündür.
Yaşam alanlarının güvenliğini sağlamanın yolu bireylerin bilinçli, seçici ve sorgulayıcı olmasından geçtiğini ve vatandaş olarak üzerimize düşen bu vazifeleri yerine getirmemiz, yaşanılan acıların tekrarlamaması adına büyük önem taşıdığının altını çizen Onulay, tüketicilere şu uyarılarda bulundu; "Her sektörde olduğu gibi emlak sektöründe de tüketici nihai ürüne odaklı. Tüketiciler konut satın alırken ne yazık ki sadece kaliteli dekorasyon malzemelerinin kullanımına hassasiyet göstermektedir. Görsel ve fonksiyonel birtakım unsurlardan önce sorgulanması gereken unsurlar öncelikle yapının güvenliği olup; yapı müteahhidinin ve beton üreticisi firmanın kurumsal kimliği, iş ahlakı, yeterli ve yetkin personel bulundurma durumu, üretim standartları, kalite parametreleri bu kapsamda dikkate alınmalıdır. Depreme dayanıklılıkla ilgili dikkat edilecek diğer unsurlar ise demir donatının uygunluğu, doğru proje, doğru uygulama ve doğru denetleme mekanizmalarıdır. Bu noktada tüketicinin sorumluluk sahibi olması gerektiğini söylemekle birlikte, yeterli bir kamuoyu oluşturmadan tüketicinin bilinçlenmesi yeterli değildir. Bu alanda kamuoyunun oluşturulmasında hepimize görev düşmektedir. Bursa Beton olarak biz yapıların depreme karşı dayanıklılığı konusunda beton kalitesinin önemini vurgulayan bilinçlendirme çalışmalarıyla konuyu sürekli gündemde tutmaya çalışıyoruz. Çünkü; Yaşamına değer veren bilinçli tüketicilerin kalitesiz hazır beton kullanımını engelleyeceğine inanıyoruzdedi. Depreme dayanıklı binaların yapımında istenilen kalitede betonun üretilmesi için ne yapılmalı sorusuna açıklık getiren Onulay, kaliteli betonun olmazsa olmazlarını şöyle anlattı; "Günümüzün en yaygın yapı malzemesi konumundaki betonun tasarımı ve uygulaması yapılırken, belirli kuralların göz önünde bulundurulması ve kalite/yeterlilik şartının aranması gerekmektedir.

Sayı: 1214 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51