banner6

Türk tekstili Texworld’e damga vurdu

Fransa’nın başkenti Paris’te yaklaşık 20 ülkeden 400’ü aşkın firmanın katılımıyla kapılarını açan fuarda Türkiye 100’e yakın firma ile Çin’in ardından organizasyona en güçlü katılım sağlayan ikinci ülke oldu.

Sektörel Haberler 11.07.2022, 22:00
Türk tekstili Texworld’e damga vurdu

Bursa iş dünyası, Bursa Ticaret ve Sa­nayi Odası’nın (BTSO) Küresel Fuar Acentesi Projesi ile ihracat atağını sürdürü­yor. Pandemi nedeni ile ara verilen fiziki fuarların yeniden başlamasını ihracat he­defleri için büyük bir fırsat olarak değerlen­diren tekstil sektörü temsilcileri, Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Texworld 2022 Sonbahar Fuarı’nı inceledi. BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur ve BTSO Tekstil Konseyi Başkanı Bayram Uçkun’un da yer aldığı 30 kişilik BTSO heyeti 2023 ilk­bahar yaz trendlerinin belirlendiği fuarda dünya profesyonelleri ile buluştu.

Normalleşme ile birlikte küresel tekstil ve hazır giyim sektöründe yaşanan topar­lanma sürecinin olumlu yansıdığı fuarda katılımcı sayısı Şubat ayında düzenlenen fuara kıyasla iki kat artış gösterdi. Çin’in en büyük katılımcı olduğu Texworld’de Türk tekstili 100’e yakın firma ile temsil edilir­ken, Güney Kore, Hindistan ve Bangladeş de güçlü katılım sağlayan ülkeler arasında yer aldı. Fuarda Bursa’dan ise 23 firma ürünlerini yabancı alıcılarla buluşturdu.

Fuara ilişkin değerlendirmelerde bulu­nan BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur, Oda olarak fuarcılık çalışmalarını çok önemse­diklerini dile getirdi.

Texworld Paris’in Bursalı tekstil ve hazır giyim firmaları için son derece önemli bir fuar olduğunu kaydeden Uğur, firmaların buradaki fırsatları değerlendirmelerini amaçladıklarını ifade etti.

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51