banner6

Tarihi Miras Minia Balkantürk'te

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BALKANTÜRKSİAD), Nilüfer Belediyesi ve T. C.

Sektörel Haberler 27.08.2020, 12:59 27.08.2020, 12:59
Tarihi Miras Minia Balkantürk'te
Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BALKANTÜRKSİAD), Nilüfer Belediyesi ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile birlikte projelendirdiği “MİNİA BALKANTÜRK Açık Hava Müzesi”ni tanıttı.

Kültürün önemine vurgu yapan BALKANTÜRKSİAD Başkanı Tunakan, “İş insanları derneğiyiz ama kültürün de çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Kültürü güçlü olmayan ülkelerin uzun süre yaşam imkânı olamıyor”dedi.

“Bu bölge, güzel bir merkez olacak”

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de, “MİNİA BALKANTÜRK Açık Hava Müzesi, Balkanlardaki kültürümüzün burada yansıyacağı çok özel bir proje. Bu bölge, güzel bir merkez olacak. İş insanlarımızın ülkeye ekonomik katkı sağlarken kültürel katkıyı da göz ardı etmemeleri çok önemli.” şeklinde konuştu.

Hangi eserler yer alacak?

3d Maket Genel Müdürü Nedim Yılmaz’ın yapacağı MİNİA BALKANTÜRK Açık Hava Müzesi’nde, 12 Balkan ülkesinin; Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu ev ile başlayıp, Bulgaristan - İbrahim Paşa Camii,  Kosova - 1. Murad Türbesi, Karadağ - Saat Kulesi, Moldova - Komrat Türk Kültür Evi, Hırvatistan - Klis Kaleiçi Camii ve Hamamı,  Sırbistan - Voyvodina Hamamı, Slovenya, Bosna Hersek- Gazi Hüsrev Bey Medresesi, Kuzey Makedonya - Taş Köprü, Arnavutluk - İşkodra Kalesi ve Romanya - Mecidiye Camii eserleri yer alacak.

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51