banner34

banner50

banner6

Sektör 'güvenli turizm' belgesi yarışında

Sektör “güvenli turizm” belgesi yarışında

Sektörel Haberler 16.06.2020, 03:00 16.06.2020, 03:00
Sektör 'güvenli turizm' belgesi yarışında

Dünyanın ve Avrupa’nın en çok tercih edilen destinasyonlarına sahip Türkiye’de, turizm ile yeme-içme sektörü “güvenli turizmi” belgelemek için çalışmalarını sürdürüyor.





Kültür ve Turizm Bakanlığınca yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele sürecinde, turistik tesislerin güvenli ve hijyen olduğunu gösteren ve dünyada ilk olan Sağlıklı Turizm Sertifikasyonu turistlere “güvenli konaklama ve yeme - içme” mesajı veriyor.

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) verilerinden edindiği bilgiye göre, turistik tesislerin güvenli ve hijyen olduğunu belgeleyen Sağlıklı Turizm Sertifikasyonunu şu ana kadar 48 otel ve 9 restoran almaya hak kazandı.

Bakanlık ilk fazda belgelendirmeye yetkili akreditasyon firmalarının listesini, geçen mayıs ayı sonunda açıklamıştı.

Buna göre, Türk Standardları Enstitüsü Sistem Belgelendirme Grup Başkanlığının aralarında olduğu 11 uluslararası akreditasyon firması, otellere ve restoranlara sertifika veriyor.

Bakanlık da, TGA kanalıyla koronavirüse karşı “Güvenli Turizm Belgesi” olarak da bilinen belge için başvuran otelleri ve restoranları ilan ediyor.

10 Mayıs’ta ilan edilen Sağlıklı Turizm Sertifikasını almak için 20 Mayıs’tan bugüne kadar Türkiye genelinde başvuran oteller denetlenme sürecine alındı.


Sayı: 1255 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51