banner6

Saydam: Türkiye bir otomotiv ülkesidir

Otomotiv sanayisinde yılın ilk yarısındaki gelişmeleri değerlendiren TAYSAD Başkanı Albert Saydam, “Türkiye otomotiv üretiminde dünyadan yüzde 1.7’lik pay alıyor. Dünyadaki gayrisafi milli hasıladan ülkemizin aldığı pay binde 8. Otomotiv üretimi açısından genelden aldığımız paydan çok fazla otomotivde payımız var” dedi.

Sektörel Haberler 01.08.2022, 23:15
Saydam: Türkiye bir otomotiv ülkesidir

Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Başkanı Albert Saydam, otomotiv sanayisindeki güncel gelişmeler ve sektörün gelecek beklentileri hakkında açıklamalarda bulundu.

Tedarik sanayisi olarak yılın 6 ayında başarılı bir performans sergilediklerini dile getiren Saydam, “Yılın ilk yarısını 6.5 milyar dolarlık ihracatla kapattık. Euronun dolar karşısında değer kaybetmesine rağmen bu yıl sonunda ihracatımızın 13 milyar doları bulacağını öngörüyoruz” dedi.

Önümüzdeki süreçte sektörü etkileyecek en önemli unsurun talebin düşmesi olduğunu vurgulayan Saydam, “Dünyada otomotiv talebi düşüyor. Önümüzdeki dönemin en önemli gündem maddesi bu olacak. Çünkü şu ana kadar hep arzda sorun vardı” diye konuştu.

Tedarik sanayisinin otomotiv ihracatından aldığı payın yıllar içerisinde arttığına dikkat çeken Albert Saydam, 2017 yılında tedarik sanayisinin otomotiv ihracatından aldığı payın 30 civarındayken 2022’de bu rakamın yüzde 42’ye çıktığını dile getirdi.

Türkiye’nin araç üretiminde dünyada 12’nci sırada olduğu bilgisini paylaşan Saydam, “Dünyadan yüzde 1,7’lik bir pay alıyoruz. İç pazardaysa 19’uncu sıradayız. Dünyadaki gayrisafi milli hasıladan Türkiye’nin almış olduğu pay ise binde 8. Genelden aldığımızdan paydan çok daha fazla otomotivde payımız var dünya üretimi açısından. Altını çizmek istiyorum; Türkiye bir otomotiv ülkesidir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51