banner6

Pilotcar'ın elektrikli mini kamyoneti yollarda

Bursa’da yıllardır otomotiv üzerine faaliyet gösteren Pilotcar, yerli ve milli imkanlarla elektrikli mini kamyonet imal etmeyi başardı.   Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikada üretilen elektrikli mini kamyonet, tek şarjla 120 kilometre menzilinin yanı sıra saatte 55 kilometre hıza ulaşabiliyor.

Sektörel Haberler 21.09.2020, 13:05 21.09.2020, 13:05
Pilotcar'ın elektrikli mini kamyoneti yollarda
Bursa’da yıllardır otomotiv üzerine faaliyet gösteren Pilotcar, yerli ve milli imkanlarla elektrikli mini kamyonet imal etmeyi başardı.

 

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikada üretilen elektrikli mini kamyonet, tek şarjla 120 kilometre menzilinin yanı sıra saatte 55 kilometre hıza ulaşabiliyor.

Şasi, açık kasa, kapalı kasa, frigo kasa ve belediye kullanımları için çöp kasasıyla donatılmış versiyonları bulunan mini kamyonet 1 tona kadar yük taşıma kapasitesine sahip.Türkiye’nin yanı sıra AB ülkeleri ile ABD’de satılabilmesi ve trafiğe çıkabilmesi için gerekli olan evrak işlemleri tamamlanan araçla ilgili birçok firma şimdiden ön anlaşma imzaladı.Ticari araç sınıfında bir boşluk olduğunu gördüklerini belirten Pilotcar Genel Müdürü Şükrü Özkılıç, “Türkiye’de ilk defa yerli olarak yapılan elektrikli mini kamyoneti ürettik. Tamamen yerli aracımız bir ton yük taşıyabiliyor. Ayrıca bu aracın Türkiye’nin yanı sıra tüm AB ülkeleri ve ABD’de satılabilmesi ve trafiğe çıkabilmesi için gerekli olan evrak işlemlerini tamamladık” diye konuştu.

Araca yoğun ilgi var

Özkılıç, aracın yoğun ilgi gördüğünü vurgulayarak, şöyle devam etti: “Özellikle belediyeler, kargo, dağıtım şirketleri, e-ticaret firmaları aracımıza çok ilgi gösterdi. Tamamen yerli ve elektrikli, karbon emisyonu sıfır olan, çevreci bir araç ürettik. Bu aracımız şu an için kurşun asit pil paketleriyle donatılı fakat yaklaşık 2 ay içinde lityum pil paketleriyle satışlarımıza başlayacağız. Aracımız tek şarjla 120 kilometre gidebiliyor.” Araca yurt içinde ve yurt dışında yedek parça, teknik destek ve satış sonrası hizmeti verdiklerini ifade eden Özkılıç, “Türkiye’nin her yerinde, araçlarımızda herhangi bir problem çıkması durumunda müdahale edebiliyoruz” dedi.

Yorumlar (1)
Metin Yıldırım 2 yıl önce
Merhaba girişiminizden dolayı tebrik ederim satış fiyatı nedir bayilik düşünüyormusunuz
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51