banner34

banner50

banner6

Otomotivde yeni rota Rusya

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB) Rusya’ya geçen yıl 468 milyon dolar olan sektör ihracatını artırmak üzere düzenlediği Otomotiv Dijital Sektörel Ticaret Heyeti programına, aralarında Rus Kamaz ve Avtator gibi OEM firmalarının da olduğu toplam 71 firma katıldı.

Sektörel Haberler 31.05.2021, 23:20
Otomotivde yeni rota Rusya

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB) hedef pazarlarda ihracatı artırmak üzere dijital platform üzerinden düzenlediği Otomotiv Sektörel Ticaret Heyeti programları, Rusya ile devam ediyor. OİB’in Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) iş birliğiyle 24-28 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Rusya Otomotiv Dijital Sektörel Ticaret Heyeti programına, Türkiye’den 26, Rusya’dan Kamaz ve Avtator gibi OEM firmalarını da içeren 45 firma olmak üzere toplam 71 firmanın katıldı

“İhracatta tedarik endüstrisinin payı büyük”
Programın açılışında konuşan OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, “Türkiye’nin Rusya’ya otomotiv ihracatı 2013 yılında 1,1 milyar dolara kadar yükselmişti. Ancak sonraki yıllarda bu rakamlara ulaşılamadı. 2020 yılında  468 milyon dolar olarak gerçekleştirdik” dedi. Çelik, Rusya’nın tedarik endüstrisinde en fazla ihracat gerçekleştirilen sekizinci ülke olduğunu sözlerine ekledi.

“Hedef 30 milyar dolar ihracat”
Otomotiv endüstrisinin 2020 yılında 7 milyar dolar dış ticaret fazlasına ulaştığını hatırlatan Başkan Çelik, 2021 yılınının ihracat hedeflerinin 30 milyar dolar olacağını vurgulayarak  Yarı iletken çip krizi, hammadde tedarikinde sorunlar yaşansa da  hedefe ulaşacağımıza inanıyoruz.” dedi.
 
“Rusya’ya ihracat otomotivle artacak”
TİM Başkanı İsmail Gülle de, “İki ülke arasındaki karşılıklı yatırımlar toplam 20 milyar dolar düzeyini aştı. Ama ciddi bir dış ticaret açığı veriyoruz. Rusya’ya ihracatımızı artırma potansiyelimizin yüksek olduğu sektörlere eğilmemiz gerekiyor. Otomotiv de potansiyeli ve gücüyle bunu gerçekleştirebilecek en önemli sektör konumunda. 

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51