banner34

banner50

banner6

Mesleki eğitimde vizyon proje

  Bursa Valiliği, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası arasında imzalanan protokol ile hayat geçen “Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi” projesi örnek gösterilecek özellikleri sahip Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Naci Güncü yaptığı açıklamada “2015 yılında Odamız ve Uludağ Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirdiğimiz Karacabey Sempozyumu’nun en dikkat çeken sonuçlarından biri olan, ilçemize gelen yeni yatırımlar ve otoyol projesi ile cazibe merkezi haline gelen Karacabey’de nitelikli işgücüne olan ihtiyacın her geçen gün artacağı tespitiydi. Bu kapsamda Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası olarak üstlendiğimiz projeye Karacabey Kaymakamlığı, Karacabey Belediyesi, Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı başta olmak üzere hayırsever üyelerimiz, mimarlar, mühendisler, inşaat ustalarımız çok büyük katkı sundular.

Sektörel Haberler 07.12.2020, 20:20 07.12.2020, 20:20
Mesleki eğitimde vizyon proje
 

Bursa Valiliği, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası arasında imzalanan protokol ile hayat geçen “Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi” projesi örnek gösterilecek özellikleri sahip

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Naci Güncü yaptığı açıklamada “2015 yılında Odamız ve Uludağ Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirdiğimiz Karacabey Sempozyumu’nun en dikkat çeken sonuçlarından biri olan, ilçemize gelen yeni yatırımlar ve otoyol projesi ile cazibe merkezi haline gelen Karacabey’de nitelikli işgücüne olan ihtiyacın her geçen gün artacağı tespitiydi. Bu kapsamda Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası olarak üstlendiğimiz projeye Karacabey Kaymakamlığı, Karacabey Belediyesi, Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı başta olmak üzere hayırsever üyelerimiz, mimarlar, mühendisler, inşaat ustalarımız çok büyük katkı sundular. Tüccarlarımız ve esnaflarımız projemize maliyet fiyatlarıyla malzeme ve hizmet tedarik ettiler. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği camiamızın misyonu ve vizyonu ışığında gerçekleştirdiğimiz projemizi; Müteahhit firma olmaksızın, mimarlar, mühendisler ve yapı ustalarımızın çıkar gözetmeksizin verdikleri emekler ve kârlarından fedakârlık eden tedarikçilerimizin de destekleri ile yarı maliyetine bitirmiş olmanın yanında T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’nca görevlendirilen denetmenlerin söylemleri ile bölgenin örnek eğitim kurumunu ilçemize kazandırmanın gururunu yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Karacabey’in işgücü ihtiyacı karşılanacak. Karacabey Sanayi Sitesi içerisinde mülkiyeti Hazineye ait olan ve Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edilen 2.824m² taşınmaz üzerine 2.135 m² kapalı alan olarak inşa edilen Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi’nde 11 dersliğin yanı sıra atölyeler, idare odaları, sosyal yaşam alanları ve 300 kişilik modern bir konferans salonu yer alıyor.
Pandemi süreci nedeniyle açılış töreni gerçekleştirilemeyen ancak resmi olarak faaliyete geçen Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi’nde ilçedeki sanayicilerin ve esnafların en büyük sıkıntılarından biri olan nitelikli işgücü ihtiyaçlarını karşılamak için gerçekleştirilecek eğitim, seminer, mesleki yeterlilik kurumu sınavları, çıraklık ve ustalık eğitim ve sınavları yanında ilçedeki sanayicilerin ve esnafların her türlü eğitim, seminer, sınav ve toplantıları da gerçekleştirilecek.
Açıklamasının sonunda Naci Güncü, Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi’nde yer alan Karacabey TSO irtibat ofisinde KOSGEB ve İŞ-KUR Temsilciliği faaliyetlerinin de yürütülerek eğitim – sanayi işbirliğinin en yüksek seviyede tutulacağını belirterek Mesleki Eğitim Merkezinin inşaat sürecinde emeği geçen kurumlara, hayırsever Oda üyelerine, katkı sunan tüm paydaşlara bir kez daha teşekkürlerini iletti.

 

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51